Teroristii Boko Haram i-au rapit sotia vicepresedintelui Camerunului

Luni, 28 Iulie 2014, ora 21:57
3490 citiri
Teroristii Boko Haram i-au rapit sotia vicepresedintelui Camerunului
Foto: uihj.com

Sotia vicepresedintelui statului african Camerun, Amadou Ali, a fost rapita si cel putin trei oameni au fost ucisi intr-un atac al militantilor gruparii Boko Haram in orasul Kolofata, duminica.

Un lider religios local numit Seini Boukar Lamine, care este si primarul orasului, a fost rapit, de asemenea, intr-un atac separat efectuat asupra domiciliului sau, scrie Newsweek, citand Reuters.

Boko Haram, o grupare islamista radicala din Nigeria, si-a intensificat atacurile transfrontaliere in Camerun, dupa ce guvernul a trimis trupe in regiune, alaturandu-se eforturilor internationale de combatere a miscarii.

Un comandant militar camerunez din regiune a declarat ca vicepresedintele, care venise acasa sa celebreze Ramadanul cu familia sa, a fost transportat intr-un oras vecin de catre fortele de securitate cameruneze. Din pacate, teroristii au reusit sa-i rapeasca acestuia sotia.

"Situatia este foarte critica aici, acum, chiar in acest moment, elemente ale gruparii inca se afla in Kolofata angajate in lupta cu soldatii nostri", a declarat colonelul Felix Nji Formekong, comandantul militar adjunct al regiunii.

Atacul de duminica este al treilea intreprins de militantii Boko Haram in Camerun incepand de vineri. Cel putin 4 soldati au fost ucisi in atacurile anterioare.

Cel putin 22 de oameni banuiti de activitati teroriste au fost condamnati vineri la pedepse intre 10 si 20 de ani de inchisoare, in Camerun. Nu este clar deocamdata daca intre atacuri si sentinte este o legatura.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Camerun Boho Haram rapire sotie, #Camerun vicepresedinte sotie rapita, #Camerun vicepresedinte sotie rapita islamisti , #Africa
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
O folosesc 2-3 ani si i-o restituie, ca asa este in Africa.
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Să fie-o-nscenare? Ce nu face omu' ca să-și recapete libertatea...