Ziare.com

Marian Lupu, nominalizat pentru functia de presedinte al R. Moldova

de Alexandra Sandru
Vineri, 28 August 2009, ora 15:20

   

Marian Lupu, nominalizat pentru functia de presedinte al R. Moldova
Alianta pentru Integrare Europeana din Republica Moldova l-a anuntat vineri pe fostul comunist Marian Lupu drept nominalizat pentru functia de presedinte al vecinei noastre.

"Singurul candidat (al Coalitiei, n.red.) pentru postul de presedinte al Republicii Moldova va fi liderul Partidului Democrat Marian Lupu", a anuntat Mihai Ghimpu, proaspat ales presedinte al Parlamentului, citat de Reuters.

Pentru functia de premier, nominalizarea Coalitiei este Vlad Filat, presedintele PLDM.

Potrivit Unimedia, reprezentantii serviciului de protectie si paza i s-au adresat lui Marian Lupu cu apelativul "domnule presedinte" si s-au prezentat in fata Palatului Republicii cu un Mercedes al serviciului Paza de Stat.

Sedinta de vineri a Parlamentului moldovean a avut insa si cateva incidente: discursuri stranii din partea membrilor PCRM, intreruperea microfoanelor membrilor PDLM, cereri pentru suspendarea sedintei si...injuraturi in rusa din partea lui Voronin.

Fostul presedinte moldovean a intrerupt discursul lui Vlad Filat si a declarat la adresa acestuia: "Pasol Nahren! Ti cito budesi nam ugrajati, pareni?" (Du-te la mama dracului. Tu o sa ne ameninti, baiete?, n.red.).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2235 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar ce Basescu nu este comunist?

Poate-i ajuta Dumnezeu !.

 

Lupu in piele de oaie ? Sa speram ca nu

Sa speram ca acest domn Lupu, fost comunist, nu e deghizat in piele de oaie, si ca nu se va dovedi a fii acelasi tradator de neam precum a fost Voronin. Sa speram ca el va indrepta Basarabia spre Europa si spre unirea cu Romania.

 

DERNIERE CHANCE

* Dl. Marian Lupu este ultima speranta.
* Sa sepram ca nu ne va deyamagi si, mai ales, ca nu-i va deyamagi pe cei de acolo.

 

Nu cred !

Lupu este un comunist inrait care vazand cum bate vantul s-a vopsit in portocaliu. Ai nostri nici dupa 20 de ani nu si-au uitat naravurile si apucaturile. Oamenii lui Voronin sunt mai credibili, daca ar fi sa-i comparam cu tradatorii portocalii.

Si Basescu in ce culoare s-a vopsit?

Ghici?

Ce culoare are "Ioan din Caracal"?

Ghici

Speranta

Sa nadajduim ca vor intra si fratii basarabeni in europa.Da doamne.

Ce voia sa spuna ziarista de fapt, ca SPP-istii moldoveni l-au invitat la o plimbare pe Ghimpu in Mercedesul lui Lupu ?!

Mihai Ghimpu este presedintele parlamentului din Moldova, iar Marian Lupu este viitorul presedinte al Moldovei

 

Moldova e pe mana lupului si la propiu si la figurat!

Sa vedem ce face "Lupu"... isi va schimba si "naravul" sau doar "parul" ?

Momentul 1918 a constituit apogeul unitatii romanilor. Marile Adunari de la Chisinau (27 martie), Cernauti (27 octombrie) si Alba Iulia (1 decembrie) au reprezentat nu numai vointa tuturor paturilor populatiei, ci si a fortelor politice, fie ca erau de factura nationala, fie de factura social-democrata. Singurii care s-au opus de-a lungul anilor urmatori au fost bolsevicii, grupati in Internationala a III-a (Comintern). Aceasta si-a facut un scop din distrugerea statelor nationale nou constituite dupa primul razboi mondial. In documentele programatice si in cele curente, Cominternul definea sistematic Romania ca un stat imperialist, bazat pe suprimarea drepturilor minoritatilor, cu toate ca atat actele Unirii, cat si tratatul de pace stipulau principiile democratice liberale cuprinse in doctrina Wilson.

 

Bai ! Malmo !

Ti-am mai spus sa nu te mai amesteci acolo unde nu-ti fierbe oala,fara sa faci comentarii nedocumentate si tendentioase. Informeaza-te inainte de a varsa neincredere si venin. Asteapta sa vezi primele actiuni clare ale noii formule de la Chisinau,si dupa aia sa faci supozitii. Incerci sa omori mesageru....si dupa aia te dezinteresezi de problemele Moldovei. Nu uita ca acolo traesc oameni,care gindesc , iubesc s-au urasc. Nu te mai trezi si tu ,un Pacalici fara neam si tara,scriind de pe malul Bahluiului s-au de pe la fica-ta din Suedia cind vrea ea sa-ti plateasca un bilet de avion. MUCLES, ca ai destula nevoe de timp pentru a critica TIGANIADA romineasca.

Ptr Moldoveanu... moldovean ca si mine! (In reluare)

Draga Moldovene,

Adevarat, nu stiu prea multe despre liderul Partidului Democrat Marian Lupu, decit ce s-a prezentat prin ziare.
Dar nici nu lua ca pe o critica la adresa lui.

Ce ai tu greu sa intelegi insa, este ca Moldova de care zici tu - adica Basarabia - e si a mea cum si partea de Moldova din care sunt eu e si a ta.

N-ai frica ca nu ma introduc eu cu forta la tine in odaie. E un proces mult mai lung si-o sa ia ceva timp pina ce-o s-ajungem sa ne spalam rufele impreuna. Stiu!

Ideea ca in sfirsit se deschid portile democratice ptr care multi din voi au murit, e un pas inainte lucru care ne bucura si ar trebui sa va bucure si pe voi.

Cu timpul insa, poate vom ajunge la un numitor comun si odata indepartate barierele, adica in UE, vom vedea la alt nivel lucrurile decit acum. Sa speram sa fie bine si la voi si la noi. S-auzim de bine!

Care-i problema ?

In fruntea statului trebue sa fie un om cu viziune in viitor ! Daca nici un tehnocrat specializat ,cu un doctorat in economie, nu poate redresa situatia economica,atunci sa ne intoarcem la militianu Voronin.
Presa romineasca incearca sa discrediteze personajul considerindu-l COMUNIST, dar nu stiu un fapt,ca Lupu nu a fost niciodata membru al Partidului Comunist. Pare ciudata informatia ,dar uite ca se poate. Ca a fost pe listele de alegeri ale comunistilor,ca a fost deja Presedintele Parlamentului pe timpul Guvernului Tarlev,este cunoscut.Este un politician ROMIN si nu rus s-au rusificat. Din parinti profesori el vorbeste curent FRANCEZA,ENGLEZA si bineinteles RUSA.
Mai mult,este un tip realist,stie ce poate si ce nu poate. Nu se aliniaza la AXE stupide,increngaturi de aliante,mismasuri politice. Nu este un parvenit cu avere precum Voronin.Are atit cit a putut aduna prin afaceri corecte de care nici dusmanii nu se pot lega.

Dupa o analiza serioasa ,cei de la Kremlin au decis ca este in interesul lor sa aiba in Moldova un om de tipul lui M.Lupu si l-au abandonat pe sclerozatul de Voronin,devenit nu numai nepopular dar chiar si periculos pentru rusi. Ei au abandonat Comunismul dur si neproductiv cu o forma ambigua de democratie socialista cu iz de semidictatura.In acest context, Moldova se poate remodela politic dupa Mama Rusia ( asa spera cei doi crai de la rasarit ,ramine de vazut ce si *** decide M.Lupu ). Dar in primul rind Moldova trebue sa fie constienta ca schimbarea stapinilor poate sa fie si BUCURIA NEBUNILOR.

Dar moldoveanu este un om cu picioarele pe pamint,muncitor si rabdator. Sansa de a evolua pozitiv este cu mult mai mare decit cea din Rominia,tara care este guvernata la aceasta ora de o clica urit mirositoare,incompetenta,corupta,sinucigase etc.

Sa dea dumnezeu sa nu avem de luptat in Moldova cu astfel de JAVRE !
Sa trecem din cind in cind pe la monumentul celi ce a pus bazele acestei tari Stefan cel Mare si Sfint, si sa ne rugam in intimitatea noastra ca sa ne ajute de acolo unde se afla sa avem putere si nadejde,pentru ca COPII NOSTRI SI COPII COPIILOR NOSTRI SA TRAIASCA MAI BINE IN VECII VECILOR !


Daca M.Lupu nu va fi la inaltimea istoriei, atunci palosul strabunului nostru sa il loveasca,daca se va ridica la inaltimea sarcinii pe care si-a asumat-o,atunci sa fie asezat alaturi de Stefan si sa-i fie pomenita DOMNIA de-a lungul secolelor !

 

ba moldoveanule dar tu cu cine stai cu romani sau cu bolsevici

si eu sint moldovean si stiu una si buna : basarabia e a noastra a romanilor

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor