Ziare.com

Marian Lupu ramane singurul candidat pentru presedintia R. Moldova

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 15:35

   

Marian Lupu ramane singurul candidat pentru presedintia R. Moldova
Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din R. Moldova si candidatul Aliantei pentru Integrarea Europeana la functia de sef al statului, este singurul inscris in cursa pentru scrutinul care va avea loc la 10 noiembrie.

Pana vineri, cu trei zile inaintea procedurii de vot in Parlament, Comisia speciala pentru alegerea presedintelui R. Moldova l-a inregistrat doar pe Marian Lupu, a declarat Ion Plesca, presedintele comisiei parlamentare speciale, relateaza Info-Prim Neo.

Desi anterior existau ambiguitati referitor la numarul de candidati care trebuie sa fie inregistrati, la 10 noiembrie deputatii vor avea dreptul sa aleaga doar o singura candidatura. Posibilitatea a fost creata dupa modificarea Legii cu privire la procedura de alegere a presedintelui R. Moldova.

Data de 10 noiembrie a fost stabilita de Parlament dupa ce termenul fixat initial la 23 octombrie a fost abrogat de Legislativul de la Chisinau, in scopul modificarii legislatiei in acest sens.

Conform legislatiei in vigoare, presedintele Republicii Moldova poate fi ales cu votul a 61 din cei 101 deputati ai Parlamentului. Marian Lupu mai are nevoie de opt voturi pentru a fi ales in functie, in conditiile in care AIE detine 53 de mandate.

Marian Lupu s-a intalnit vineri cu presedintele Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, iar discutiile s-au incheiat fara vreun rezultat, precizeaza portalul Stirea Zilei. Voronin i-a spus lui Lupu ca fractiunea PCRM nu va vota la 10 noiembrie si nici in oricare alta zi candidatura sa la presedintie.

Deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat, pentru Stirea Zilei, ca luni va avea loc plenara Comitetului Central al formatiunii, la care se va decide daca PCRM va vota sau nu pentru presedintele tarii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor