Ziare.com

Vaticanul critica pelicula "2012"

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 16:14

   

Vaticanul critica pelicula "2012"
Ziarul oficial al Vaticanului, L'Osservatore Romano, face o cronica peliculei "2012" regizata de germanul Roland Emmerich, in care, printre alte locuri, sunt distruse Capela Sixtina si Piata Sfantul Petru, considerand ca acesta combina arheologia si istoria pentru a suscita noi temeri si a manipula.

Publicatia Sfantului Scaun comenteaza pelicula, prezenta de vineri in Italia, spunand ca cinematografiei inca ii place apocalipsa desi "am trecut deja cu bine de fatidicul mileniu".

"Acum pur si simplu arheologia si istoria se aliaza pentru a suscita noi temeri si pentru a manipula stramosii, incepand cu calendarul vechii civilizatii maya, unde este semnalat ca sfarsit al ultimului ciclu 20 decembrie 2012 (20122012)", scriu jurnalistii Vaticanului.

"Sfarsitul lumii si al umanitatii?", "Noi ceruri si nou pamant?", "Regenerare sau distrugere totala?" se intreaba publicatia, care adauga ca regizorul german, specialist in filme de proportii enorme, care a regizat si "Independence day" si "The day after tomorrow", inchide trilogia cu "cel mai teribil si spectaculos dintre toate - 2012".

In pelicula dispar orase intregi, iar vulcani si cratere de 1.500 de metri devasteaza continentele si sunt distruse Capela Sixtina si Piata Sfantul Petru in timp ce cardinali si credinciosi se roaga.

"Saraca planeta, saraca umanitate" scrie ziarul, care adauga ca este vorba despre un spectacol fara limite, care a costat 260 de milioane de dolari. Ziarul semnaleaza ca Emmerich incepe astfel o noua era pentru Hollywood, intorcandu-se la Noul si Vechiu Testament, la Noe, la Arca si la muntele Ararat, pentru ca apoi sa apara un petic de umanitate cu toate pacatele sale, obligata sa o ia de la capat.

"2012", care a avut premiera in Romania pe 13 noiembrie, este o aventura despre un cataclism global care aduce sfarsitul lumii, insa in acelasi timp povestea luptei eroice a unor supravietuitori. In pelicula, Emmerich pune elemente specifice filmelor cu dezastre, printre care si distrugerea simbolurilor nationale precum statuia lui Iisus din Brazilia, Big Ben-ul, Casa Alba, Turnul Eiffel sau Piata Sf. Petru, adaugand o serie de efecte speciale spectaculoase.

Sursa: rNews

Articol citit de 2754 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

WIKIPEDIA - PROFETIA PAPILOR

- Sfarsitul lumii vine cu urmatorul Papa...WIKIPEDIA - PROFETIA PAPILOR... Profetiile sfantului de origine irlandeza Malachi - faimosul episcop al secolului XII din Armagh care a prezis toti Papii Bisericii Catolice - au fascinat si ingrozit, in acelasi timp, lumea secole intregi. Printre altele, el a sustinut faptul ca, in afara de conducatorul catolicilor din prezent, Papa Benedict al XVI-lea, va mai exista numai unul singur, in vremea caruia va veni sfarsitul lumii:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/09/sfarsitul-lumii-vine-cu-urmatorul-papa.html

 

rade ciob de oala sparta...

pai daca ii mai votam pe marlanul betivan, e ca si rezolvat... sfarsitul universului uman!
cu flotele vandute... si amanetat la klingoni!
desteapta e-ba si mandru carcotaciul...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor