Alegeri in Franta: Ce cote au principalii candidati, la casele de pariuri

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 17:15
3406 citiri
Alegeri in Franta: Ce cote au principalii candidati, la casele de pariuri
Foto: The Telegraph

Febra electorala va cuprinde Franta, in acest weekend, pe masura ce electorii se vor deplasa catre cabinele de vot, pentru a-si exprima optiunea, duminica, in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Acest eveniment a devenit, in ultimele zile, o atractie importanta pentru pariori. Acestia nu mizeaza numai pe numele viitorului presedinte al Frantei, ci si pe al celui care va castiga primul tur, care vor fi cei doi care vor ajunge in turul al doilea si, poate, si mai curios, cine va fi "le troisieme homme", adica cel care va termina pe al treilea loc, dupa favoritii Nicolas Sarkozy si Francois Hollande.

Exista o lista cu 10 candidati dintre care locuitorii Frantei vor putea alege, duminica, intre orele 8:00 si 18:00. Betasia ia in calcul, insa, numai cinci nume, considerate de toata lumea ca avand cele mai mari sanse: presedintele de centru-dreapta Nicolas Sarkozy, socialistul Francois Hollande, candidat de extrema dreapta Marine Le Pen, candidatul de extrema stanga Jean-Luc Melenchon si centristul Francois Bayrou.

Toata lumea asteapta, in Franta, ca Francois Hollande sa devina urmatorul presedinte, iar candidatul socialist are cota 1/5, la casa de pariuri William Hill, ceea ce inseamna ca, la un pariu de 5 euro, profitul este de un euro.

Ladbrokes i-a redus cota lui Hollande, de la 1/3, saptamana trecuta, la 1/10, cu o zi inainte de alegeri. Totodata, Ladbrokes ii da o sansa de 8/11 sa castige primul tur, iar Paddy Power da o cota de 2/1 ca socialistul sa iasa pe locul doi, dupa Sarkozy, in urma votului de duminica.

Nicolas Sarkozy, care a promis sa restaureze "valoarea muncii, autoritatea si respectul pentru natiune", dar are o popularitate in scadere si o cota de 5/1, oferita de agentia Ladbrokes, pentru a ramane presedintele tarii.

Potrivit ultimelor opt sondaje, Francois Hollande ar urma sa castige primul tur al alegerilor, cu 28%, in timp ce Nicolas Sarkozy ar obtine 26,4% dintre voturile exprimate. Al doilea tur ar urma sa fie o simpla formalitate pentru Hollande. Adevarata lupta, e drept ca fara miza prea mare, va fi pentru al treilea loc, intre ceilalti trei candidati cotati cu sanse importante.

Marine Le Pen face tot posibilul pentru a se lepada de imaginea de extremism a partidului sau, Frontul National, adunand intre 14% si 17,5% in sondajele dinaintea alegerilor. Casa de pariuri Paddy Power ii da o cota de 8/15 pentru a termina pe locul al treilea, la alegerile de duminica, de la 5/4, cat era la inceputul lunii aprilie.

Analistii considera ca succesul lui Le Pen va fi masurat in functie de capacitatea sa de a trece de pragul de 15%, chiar daca aceasta afirma ca tinta sa este de 20% din totalul voturilor exprimate. Pe de alta parte, aproape trei sferturi dintre electorii sai ar urma sa se reorienteze catre Sarkozy, in al doilea tur.

Jean-Luc Melenchon se afla de asemenea in cursa pentru al treilea loc, avand o cota de 6/4, la casa de pariuri Paddy Power. Candidatul este vazut cel mai talentat din randul membrilor de stanga. In sondaje, el a oscilat intre 13% si 17%, dar performanta sa va fi judecata in functie de trecerea de pragul de 10%. O victorie in fata lui Le Pen ar fi un rezultat incredibil pentru Melenchon.

Nu in ultimul rand, Francois Bayrou are o cota de 10/1, oferita de Paddy Power pentru a iesi pe locul trei, in timp ce Ladbrokes ii da o cota de 100/1 de a fi urmatorul presedinte al tarii.

Bayrou a iesit pe locul trei, la alegerile din 2007, cu 18,57% din totalul voturilor exprimate, parafand pensionarea lui Jean-Marie Le Pen. In sondajele dinaintea primului tur al alegerilor, candidatul de centru are putin peste 10 procente.

Daca niciunul dintre cei 10 candidati nu va obtine cel putin 50% din totalul voturilor exprimate duminica, primii doi candidati vor merge in al doilea tur al alegerilor, care va avea loc peste doua saptamani, pe 6 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#alegeri prezidentiale Franta, #cote candidati alegeri Franta, #pariuri candidati prezidentiale Franta, #cote alegeri prezidentiale Franta, #sondaje candidati alegeri Franta , #alegeri Franta