Alegeri in Franta: Cum a ajutat DSK la ascensiunea lui Francois Hollande

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 14:54
2569 citiri
Alegeri in Franta: Cum a ajutat DSK la ascensiunea lui Francois Hollande
Foto: Daylife

Francois Hollande este primul in cursa prezidentiala din Franta, insa, daca va castiga alegerile, desfasurate duminica, succesul sau va avea de-a face mai mult cu norocul, decat cu iscusinta sa politica, sunt de parere expertii.

Liderul socialist a devenit candidat dupa prabusirea fostului director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, care, pana atunci, era preferatul Partidului Socialist in lupta cu actualul presedinte, Nicolas Sarkozy, relateaza CNN.

Strauss-Kahn a fost arestat in New York, fiind acuzat de tentativa de viol asupra unei cameriste din hotelul in care statea. Ulterior, acuzatiile au fost retrase in Statele Unite, insa, in Franta, a fost avertizat de o posibila investigatie privind participarea sa intr-un scandal legat de prostitutie.

Potrivit analistilor, multe persoane din Partidul Socialist stiau ca Strauss-Kahn nu avea nicio sansa, din cauza vietii sale private.

Analistul si jurnalistul Agnes Poirier este de parere ca Hollande nu este un candidat prin definitie. "Este, pur simplu, o personalitate mai putin carismatica decat DSK si mai putin antagonica decat Sarkozy. Asta nu inseamna ca este un candidat mai slab. Daca va castiga, o va face atat datorita iscusintei politice, precum si a norocului si a faptului ca Sarkozy este respins masiv de francezi", a precizat ea.

Multi sunt sceptici cu privire la calitatile lui Hollande. Pana acum, nu a detinut nici o functie importanta, de exemplu.

Insa, dupa cinci ani sub conducerea lui Sarkozy, timp in care economia Frantei a scazut, votantii prefera o schimbare, potrivit sondajelor. Dintre cei 10 candidati, Hollande a iesit, inca de la inceput, drept favorit, desi Sarkozy a castigat teren in urma impuscaturilor din Toulouse.

In prezent, fostul presedinte Jacque Chirac pare sa-l sprijine pe Hollande. Totusi, analistii cred ca oamenii nu voteaza neaparat pentru Hollande, ci mai mult impotriva lui Sarkozy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Francois Hollande alegeri Franta, #Dominique Strauss Kahn alegeri Franta , #alegeri Franta