Emmanuel Macron, presedintele ales al Frantei: Voi reuni si voi impaca, pentru ca vreau unitatea poporului nostru

Luni, 08 Mai 2017, ora 00:15
6563 citiri
Emmanuel Macron, presedintele ales al Frantei: Voi reuni si voi impaca, pentru ca vreau unitatea poporului nostru
Foto: Hepta.ro

Presedintele-ales al Frantei, Emmanuel Macron, a rostit un al doilea discurs dupa anuntarea rezultatelor scrutinului, promitandu-le alegatorilor sai, stransi la Luvru, sa unifice tara si sa se ridice la inaltimea provocarilor, pentru ca lumea si Europa "asteapta ca Franta sa ii uimeasca, Franta sa fie ea insasi".

In jurul orei locale 22:30 (23:30 ora Romaniei), Macron a iesit singur din Palatul Luvru si a traversat curtea, trecand pe langa piramidele de sticla, simbol ale Parisului, si salutand zecile de mii de alegatori care il asteptau.

El a parcurs distanta destul de mare in acordurile "Odei Bucuriei", imnul european.

In discursul rostit in fata multimii entuziasmate, el le-a multumit sustinatorilor sai pentru eforturile depuse si pentru sacrificiile facute. "In aceasta seara ati castigat! Franta a castigat!", a spus presedintele-ales, adaugand: "Ceea ce am facut noi luni la rand nu are nici precedent nici echivalent".

El le-a transmis un mesaj francezilor care l-au votat "pentru a apara Republica in fata extremismului". "Cunosc dezacordurile noastre, le voi respecta, dar voi fi fidel angajamentelor asumate. Eu voi apara Republica", a spus el, in aplauzele multimii.

Sustinatorilor lui Le Pen, presedintele-ales le-a transmis ca le respecta nemultumirile si convingerile si si-a luat angajamentul sa faca "totul, in urmatorii cinci ani, sa nu mai aiba nici un motiv sa voteze pentru extreme".

"In aceasta seara nu exista decat femeile si barbatii francezi, poporul francez reunit", a afirmat el, salutand "energia poporului Frantei".

"In aceasta seara, Europa, lumea ne priveste", a spus Macron, precizand ca Europa si intreaga lume asteapta din partea Frantei sa apere "spiritul (Epocii - n.red.) Luminilor, amenintat", libertatile si pe cei oprimati, sa aduca "un nou umanism, al unei lumi mai sigure, cu libertate aparata, cu crestere economica, justitie, mai multa ecologie". "Asteapta sa fim, in sfarsit, noi!", a subliniat el.

"Sarcina care ne asteapta, dragi concetateni, este imensa", a spus Macron, prezentand prioritatile sale, printre care reformarea Europei, asigurarea securitatii si cresterea economica.

Intr-un mesaj adresat alegatorilor sai, in vederea scrutinului legislativ din iunie, el a pledat pentru formarea unei "majoritati a schimbarii".

"Nu vom ceda in fata fricii, nu vom ceda in fata diviziunilor, nu vom ceda in fata minciunilor, ironiei", a promis el.

"Stiu ca nu va fi usor in fiecare zi, sarcina va fi dificila. Va voi spune de fiecare data adevarul, iar fervoarea voastra, energia voastra (...) vor castiga", a dat asigurari viitorul lider de la Elysee.

"Voi reuni si voi impaca, pentru ca vreau unitatea poporului nostru si a tarii noastre"

"Va voi servi cu modestie, cu forta, va voi servi in numele devizei noastre: Libertate, Egalitate, Fraternitate. Va voi servi cu loialitate (...), cu iubire. Traiasca Republica, traiasca Franta!", a conchis el.

La final, pe scena i s-au alaturat familia si apropiatii.

Anterior, Macron a rostit un discurs solemn de la sediul de campanie, in cursul caruia a transmis un mesaj de unitate intregului popor din Hexagon, dar si Europei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Macron discurs Luvru, #Macron presedinte Franta , #alegeri Franta