Povestea unica de dragoste a prezidentiabilului Macron cu profesoara lui, cu 25 de ani mai in varsta

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 15:31
88649 citiri
Povestea unica de dragoste a prezidentiabilului Macron cu profesoara lui, cu 25 de ani mai in varsta
Foto: Hepta.ro

Emmanuel Macron nu este numai eroul unei surprize politice de proportii in Franta, dar si protagonistul unei neobisnuite povesti de dragoste.

Mirror scrie ca, daca Macron o va invinge pe extremista Marine Le Pen, in turul doi al prezidentialelor din 7 mai, devenind cel mai tanar presedinte, Franta va avea si cea mai neasteptata Prima Doamna.

Sotia lui Macron, Brigitte Trogneux, a fost profesoara lui de teatru din liceu si are cu 25 de ani mai mult ca el. Adica el are acum 39 si ea 64 de ani.

Favoritul la alegerile din Franta avea doar 15 ani, cand si-a intalnit marea iubire, pe profesoara Trogneux, maritata deja si cu trei copii acasa, dintre care primul (Sebastien) cu doi ani mai mare decat el, iar cel de-al doilea (Laurence), de aceeasi varsta.

Parintii actualului candidat au incercat sa impiedice povestea de dragoste de la Colegiul Jezuit din Amiens.

Tatal lui i-a ordonat profesoarei sa nu se apropie de adolescentul Macron, macar pana cand acesta implineste 18 ani. In lacrimi, femeia i-a replicat: "Nu pot sa va promit nimic".

Brigitte Trogneux a povestit pentru un documentar ca tanarul Macron nu era ca restul adolescentilor din clasa ei. El i-a propus sa scrie o piesa de teatru impreuna.

"Nu credeam ca vom ajunge prea departe. Am crezut ca se va plictisi. Am inceput sa scriem si incet-incet am fost coplesita de inteligenta acestui baiat", a relatat Trogneux.

Mama lui Macron, care are doar 3 ani mai mult ca nora sa, este citata in cartea "Emannuel Macron: Tanarul perfect" scrisa de Anne Fulda, ca spunand: "Nu ne venea sa credem. Cert e ca atunci cand Emmanuel a intalnit-o pe Brigitte nu puteam sa spunem ca e minunat".

Disperati, cand a facut 16 ani, parintii l-au trimis la Paris sa isi continue studiile. A plecat cu inima indoita si atunci a jurat ca se va insura cu doamna profesoara de peste 40 de ani. In perioada cat au fost despartiti, Trogneux a povestit ca petreceau ore intregi vorbind la telefon.

"Putin cate putin, mi-a infrant toata rezistenta, intr-un mod extraordinar, cu rabdare", relateaza viitoarea Prima Doamna.

Relatia lor a continuat si dupa ce Macron a devenit adult, a terminat facultatea si a intrat in domeniul de investitii bancare.

Cei doi s-au casatorit in 2007, cand el avea 29 de ani si ea 54. Nu i-a preluat numele, si l-a pastrat pe cel de fata. Iar impreuna nu mai au alti copii, pe langa cei trei ai ei din prima casatorie.

Intre timp, parintii lui au acceptat relatia si mama lui Macron o descrie pe nora sa ca fiind "adorabila".

Neobisnuita istorie de amor a atras atentia tabloidelor din Franta si s-a dovedit a fi o principala tema de discutie in timpul rapidei ascensiuni a lui Macron catre Palatul Elysee, mai scrie Mirror, care aminteste ca atat tanarul sot, cat si coapta sa sotie au fost tinta atacurilor.

In timpul campaniei, au fost constant fotografiati imbratisandu-se sau sarutandu-se in public, inclusiv atunci cand au aflat duminica seara rezultatele primului tur de scrutin.

Mai mult, Macron a spus in mod repetat in campanie ca ii datoreaza tot succesul sotiei si ca aceasta va juca un rol major ca Prima Doamna a Frantei, daca va fi ales presedinte.

Criticilor le raspunde ca "nimeni nu s-ar mai mira de diferenta de varsta daca era pe dos. Oamenilor le e greu sa accepte ceva atat de sincer si unic".

Un exemplu ar fi Donald Trump, care are 70 de ani, in timp ce sotia lui, Melania, are doar 46.

Anne Fulda spune ca Macron merge pe ideea ca, daca a putut sa seduca o femeie cu 25 de ani mai in varsta, intr-un oras mic de provincie din aceasta tara profund catolica, in ciuda oprobiului public si bataii de joc, poate sa cucereasca si Franta intreaga la alegeri.

Citeste si analiza The Guardian: De ce favoritul Frantei ar putea fi o veste foarte proasta pentru Londra si un comentariu AFP despre Macron si Le Pen, doi candidati antisistem pe care-i opune totul

Vezi si filmul zilei alegerilor din Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#poveste dragoste Macron, #Macron sotie batrana , #alegeri Franta