Alegeri in SUA: Cristian Diaconescu - Si daca nu castiga Obama...

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 12:31
2893 citiri
Alegeri in SUA: Cristian Diaconescu - Si daca nu castiga Obama...
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential, Cristian Diaconescu, remarca intr-un interviu la RFI Romania ca Europa a lipsit din discursul celor doi candidati la presedintia SUA. Intrebat daca se va schimba politica Washingtonului fata de tara noastra, in cazul in care va castiga Mitt Romney, fostul ministru de Externe a raspuns: "nu fundamental".

Pentru Romania ar fi buna continuitatea la Casa Alba sau schimbarea? Cristian Diaconescu ofera un raspuns diplomatic: "E o intrebare delicata. Din punctul nostru de vedere, chiar daca s-ar produce schimbarea, avem toate argumentele sa credem in continuitate".

Diaconescu observa lipsa Europei din discursurile electorale ale lui Barack Obama si Mitt Romney: "Nu este numai o consecinta a acestei campanii electorale. In general, politica democratilor nu este foarte atasata de problemele europene. De altfel, in mod concret si interesul politico-strategic s-a diminuat in legatura cu zona europeana si ceea ce ne intereseaza pe noi si in legatura cu zona Marii Negre".

"Sigur, din punct de vedere al securitatii si al participarii americane mai ales la proiectele de securitate si ma refer in special la Alianta Nord-Atlantica, nu au existat vulnerabilitati, deci lucrurile au mers "business as usual", cum se spune.

Dar evident, un interes direct si nemijlocit, mai ales in relatia cu votantul american in legatura cu Europa si dezvoltarile europene nu s-a manifestat nici de o parte, nici de alta", afirma consilierul prezidential, care observa ca "in general, Europa n-a facut obiectul nici macar al unei dezbateri ceva mai serioase in cele trei intalniri fata in fata pe care le-au avut presedintele in exercitiu si presedintele aspirant".

Citeste mai multe despre Cristian Diaconescu, despre alegerile din SUA: Chiar daca s-ar produce schimbarea, avem toate argumentele sa credem in continuitate pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Cristian Diaconescu alegeri SUA, #rezultat alegeri SUA Romania , #alegeri SUA