Alegeri in SUA: Hillary Clinton: Plec din functie, la 20 ianuarie 2013

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 08:52
3077 citiri
Alegeri in SUA: Hillary Clinton: Plec din functie, la 20 ianuarie 2013
Foto: Arhiva

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a confirmat intr-un interviu aparut in editia de vineri a cotidianului Washington Post dorinta sa de a parasi actuala functie dupa investirea la 20 ianuarie 2013 a viitorului presedintele al SUA, chiar si in cazul in care Barack Obama va fi reales, informeaza AFP.

'Am aceeasi agenda (...) Am ca obiectiv sa plec la scurt timp dupa investitura; este proiectul meu. Dar inca nu am putut sa ma asez la o discutie cu presedintele, pentru ca el incearca sa castige alegerile, ceea ce se va intampla, speram, in curand. Vom discuta atunci despre modalitatea de a derula tranzitia' cu un succesor, a declarat sefa diplomatiei americane pentru publicatia amintita.

Invinsa de Barack Obama in primarele democrate din 2008, Hillary Clinton a strabatut lumea intreaga cu incepere din ianuarie 2009. Ea este o figura de prima marime a guvernarii democrate, insa in repetate randuri a afirmat ca va ramane in functie pe durata unui singur mandat prezidential.

'Intr-adevar, nu sunt dispusa ca sa mai raman, dar stiu de asemenea ca trebuie sa fim constienti de ceea ce a mai ramas de facut. Inca o data, trebuie sa vorbesc cu presedintele', a afirmat ea, potrivit site-ului Washington Post.

Cu toate acestea, intr-un scurt interviu publicat joi de Wall Street Journal, Hillary Clinton pare sa fi lasat usa intredeschisa pentru a ramane mai mult in functie, in special pentru a gestiona consecintele afacerii atentatului comis asupra Consulatului american la Benghazi (Libia), la 11 septembrie, daca bineinteles Barack Obama va fi reales la 6 noiembrie impotriva republicanului Mitt Romney.

'Multe persoane mi-au vorbit despre mentinerea mea' in functie, a spus ea, fara sa fie mai explicita.

Intrebat miercuri seara in cadrul unei emisiuni a postului NBC, presedintele Obama a precizat ca, 'in pofida rugamintilor staruitoare', a acceptat ideea ca Hillary Clinton va pleca la sfarsitul mandatului, chiar daca el va fi reales la 6 noiembrie. 'A facut o munca uriasa. As fi preferat sa ramana', dar 'cred ca pentru ea a sosit vremea sa petreaca mai mult timp cu familia', a mentionat liderul de la Casa Alba.

In ultimele luni, la Washington si-au facut loc cu insistenta zvonurile cu privire la candidatura la prezidentialele din 2016 a lui Hillary Clinton, care vineri a implinit 65 de ani.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Hillary Clinton alegeri SUA, #Hillary Clinton secretar stat , #alegeri SUA
Comentarii