Alegeri in SUA: Michelle Obama vs Ann Romney, disputa Primelor Doamne

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 22:07
5369 citiri
Alegeri in SUA: Michelle Obama vs Ann Romney, disputa Primelor Doamne

Una este de culoare, cealalta este blonda; una provine dintr-o familie modesta, cealalta s-a nascut in prosperitate: Michelle Obama si Ann Romney, doua personalitati si doua experiente de viata contrastante, joaca un rol covarsitor in campania prezidentiala din SUA.

In lupta pentru Casa Alba, sotiile candidatilor au reprezentat deseori un atu, insa anul acesta, cand cursa prezidentiala se anunta foarte stransa, rolul acestora se dovedeste a fi foarte important, comenteaza 7sur7.be.

Analistii politici amintesc ca, pe 6 noiembrie, americanii vor vota pentru un presedinte si nu pentru sotia sa, insa este clar ca o Prima Doamna poate influenta foarte mult perceptia alegatorilor.

Ann Romney: "Vreau sa va vorbesc despre dragoste"

Interventia lui Ann Romney, saptamana trecuta, la Conventia republicana de la Tampa, din Florida, a fost foarte asteptata de tabara lui Mitt Romney, deoarece a avut un scop precis: "umanizarea" candidatului republican, perceput adesea ca fiind rece si distant.

Mesajul sotiei acestuia a fost simplu: Mitt Romney este "omul de care America are nevoie". Printr-un discurs cald, Ann Romney i-a asigurat pe americani ca pot avea deplina incredere in cel care i-a fost tot timpul alaturi in cei 43 de ani de casnicie, care a ajutat-o sa depaseasca greutatile cresterii celor cinci baieti si problemele grave de sanatate (Ann Romney a fost diagnosticata in 1998 cu scleroza in placi, iar in 2008 cu o forma de cancer la san):

"In aceasta seara, vreau sa va vorbesc din inima. In aceasta seara, vreau sa va vorbesc despre dragoste. Am citit undeva ca eu si Mitt am avut o casnicie desprinsa din povesti. Insa, in povestile pe care le stiu, nu am auzit de dupa-amiezi interminabile de iarna, cu cinci copii care tipau intruna. Nu am auzit despre scleroza in placi si despre cancer de san", a spus Ann Romney, scotand in evidenta faptul ca au avut o casnicie normala.

In ciuda situatiei materiale bune, Mitt Romney nu a fost ocolit de greutati in viata, putand astfel intelege problemele fiecarui american. Cu siguranta ca vorbele lui Ann Romney au ajuns la inimile multora, insa acest lucru este valabil si pentru Michelle Obama, care nu s-a lasat mai prejos la Conventia democrata.

Michelle Obama: "Avem inca atatea de facut"

La Charlotte, in Carolina de Nord, discursul primei doamne a SUA a avut un succes imens. Acesta a avut menirea de a reda magia Obama, de a entuziasma alegatorii, lucru care lui Barack Obama nu i-a mai reusit in aceasta campanie electorala.

Printr-un discurs de suflet, Michelle Obama a incercat sa convinga ca, dupa patru ani ca presedinte, valorile si convingerile sotului sau nu s-au schimbat, el ramanand cel mai potrivit pentru "a face tara sa progreseze". Prima Doamna a spus cu atata convingere "Avem inca atatea de facut", incat a adus lacrimi in ochii unora dintre cei prezenti.

De ce trebuie sa intervina sotiile candidatilor

Catherine Allgor, profesor la Universitatea din Riversite, California, a incercat sa explice de ce interventia sotiilor candidatilor la presedintie are un rol atat de important: "Americanii sunt convinsi ca sotiile pot prezenta cel mai bine adevarata fata a candidatilor, evocand maniera in care ei se comporta in viata privata, ca soti, tati, ca responsabili ai problemelor de familie".

Fata de multe alte tari, Prima Doamna a SUA joaca un rol determinant in politica interna: multi considera ca ar fi aproape imposibil sa fie acceptat un presedinte american fara o sotie alaturi. "Iata de ce femeile se ridica si vorbesc despre mariajul lor. Este foarte important", puncteaza Catherine Allgor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Michelle Obama Ann Romney, #implicare sotii candidati alegeri SUA, #discurs sotii candidati presedintie SUA , #alegeri SUA
Comentarii