Alegeri in SUA: Obama, apel la colaborare si speranta pentru viitor - Corespondenta din SUA

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 11:56
2873 citiri
Alegeri in SUA: Obama, apel la colaborare si speranta pentru viitor - Corespondenta din SUA

Transmite corespondentul Ziare.com din Chicago, Illinois

Presedintele democrat Barack Obama, reales, marti, pentru inca patru ani la Casa Alba, a tinut un discurs electrizant pe scena McCormick Place, unde mii de americani au urmarit in direct rezultatele scrutinului prezidential.

Obama a afirmat, in doua randuri, ca va face eforturi pentru ca democratii si republicanii sa munceasca impreuna pentru America, declarand chiar ca in urmatoarele saptamani va vorbi cu Mitt Romney pentru a gasi o cale de colaborare. "Ne-am luptat, dar amandoi iubim aceasta tara", a spus Obama, in aplauzele multimii.

Discursul sau a fost o recunoastere a contributiei votantilor americani atat la alegeri, cat si in sensul constructiei natiunii. "Tara noastra se misca inainte datorita voua, pentru ca ati reafirmat spiritul Americii. Spiritul a trait in aceasta tara, credinta ca, in vreme ce fiecare ne urmarim visele, suntem o familie americana si cadem sau crestem impreuna ca o mare familie americana. In aceasta seara, voi, poporul, ati amintit ca ne-am ridicat de jos, ne-am luptat sa ne intoarcem si stim in inimile noastre ca pentru SUA urmeaza ce este mai bun", a rostit presedintele reales, spre bucuria multimii.

"Vreau sa-i multumesc fiecarui american care a participat la aceste alegeri, fie ca a votat pentru prima data, fie ca a ridicat telefonul, ca a fost de partea lui Romney, ti-ai facut vocea auzita si ai facut diferenta", a continuat acesta, amintind ca a vorbit la telefon cu rivalul sau, Mitt Romney, si l-a felicitat pentru "o campanie bine luptata".

"Poate ca ne-am luptat, dar iubim mult aceasta tara. In saptamanile care urmeaza ma voi intalni cu Romney, sa vedem cum putem lucra impreuna sa avansam aceasta tara".

Obama a continuat multumind sotiei si copiilor: "N-as fi barbatul de azi fara femeia care a acceptat sa se casatoreasca cu mine in urma cu 20 de ani. Michelle, nu te-am iubit niciodata mai mult si n-am fost niciodata mai mandru vazand cum te indrageste America.

Sasha si Malia, sub ochii nostri, cresteti si deveniti doua femei frumoase si puternice, ca mama voastra. Sunt asa de mandru de voi".

Multumiri au primit si echipa de campanie si voluntarii, "pentru cea mai buna echipa de campanie si cei mai buni voluntari, cei mai buni. Unii dintre voi erati noi, altii sunteti cu mine de la inceput, dar toti sunteti o familie, indiferent ce faceti de-acum incolo, va veti aminti ca am facut istorie impreuna. Va multumesc pentru ca ati crezut pana la capat".

"Voi m-ati ridicat si va voi fi mereu recunoscator pentru munca incredibila pe care o faceti", a continuat Obama sa le multumeasca americanilor de pretutindeni. "Alegerile nu sunt mici, sunt uriase, sunt importante. Democratia si o natiune de 300 de milioane pot fi zgomotoase, avem fiecare credintele noastre, dar cand trecem prin vremuri grele si luam decizii mari ca natiune se starnesc controverse. Asta nu se va schimba dupa aceasta seara.

Nu putem uita ca in timp ce vorbim oameni in alti natiuni isi risca viata pentru sansa de a dezbate, de a vota...", a explicat presedintele.

Acesta a enumerat si valorile care fac din America o tara mareata: "Vrem o tara care nu are datorii, pentru copiii nostri, care este puternica si respectata in lume, aparata de cele mai bune trupe pe care le-a avut vreodata, dar si o tara care se misca cu incredere. Credem intr-o America toleranta, intelegatoare. Trebuie sa mergem inainte. Economia noastra isi revine, un deceniu de razboi s-a incheiat.

Fie ca am primit votul vostru sau nu, v-am auzit cuvintele. Ma intorc la Casa Alba mai inspirat si mai hotarat ca oricand".

Obama le-a atras atentia americanilor ca sarcina lor nu s-a incheiat odata cu votul, intrucat "trebuie sa muncim impreuna. Asta e principiul cu care ne mandrim. Sunt optimist in aceasta seara pentru ca am vazut America. In pofida tuturor dificultatilor, si n-am fost niciodata mai optimist in legatura cu viitorul nostru, cu America, va cer sa sustineti aceasta speranta, nu va cer optimism, nici idealism, ci cred ca speranta e acea incapatanare in noi care ne face sa continuam sa muncim, sa lucram".

"Cred ca putem realiza acest viitor impreuna, nu suntem atat de divizati cum sugereaza politica... suntem si vom fi mereu Statele Unite ale Americii. Multumesc, Dumnezeu sa binecuvanteze America", a incheiat Obama, in uralele simpatizantilor din Chicago.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alegeri prezidentiale sua 2012, #alegeri SUA 2012, #Obama alegeri SUA , #alegeri SUA