Alegeri in SUA: S-a renuntat la reclamele stradale. Atacul se da pe TV - Corespondenta din SUA

Autor: Ana Ilie
Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 16:37
2330 citiri
Alegeri in SUA: S-a renuntat la reclamele stradale. Atacul se da pe TV - Corespondenta din SUA

Transmite corespondentul Ziare.com din Columbus, Ohio

Ohio, statul crucial pentru prezidentiale, este invadat de reclame TV. Joi dimineata, strazile din Columbus, capitala statului ce va decide, potrivit expertilor, soarta alegerilor prezidentiale din 2012, erau goale - centrul orasului este gol de reclame stradale, bannere, afise lipite pe orice si fluturasi.

Candidatii la prezidentialele de anul acesta, presedintele democrat Barack Obama si candidatul republican, Mitt Romney, au decis ca televiziunea este mediul prin care pot patrunde cel mai usor in viata oamenilor.

Canalele TV locale sunt pur si simplu invadate de reclame ale celor doi rivali. Intre stiri despre traficul de pe autostrada, blocat de accident, impiedicand naveta zilnica a oamenilor spre locul de munca (adica cea mai importanta stire a zilei aici in Columbus), rivaliii la Casa Alba isi difuzeaza spoturile electorale, incercand sa ajunga la putinii nehotarati ce ar putea decide soarta alegerilor.

Fiecare se concentreaza pe atacuri foarte bine tintite: Romney il acuza pe Obama ca si-a cladit imaginea unui orator excelent, insa promisiunile sale nu s-au indeplinit: planurile privind sanatatea (faimoasa reforma "Obamacare") implica introducerea de noi taxe, spre exemplu.

Intr-o alta reclama, o mama de familie anunta intristata ca in ultimii patru ani, in mandatul lui Obama, veniturile sale nu au cunoscut nicio imbunatatire, iar cheltuielile guvernamentale nu au atins viata americanilro obisnuiti, afectati de criza.

Obama, in schimb, isi prezinta "portofoliul" ultimilor ani, amintind de fronturile de lupta unde America isi limiteaza eforturile, de locurile de munca si soarta veteranilor, de starea industriei auto si pretul caselor. Apoi le cere americanilor sa se gandeasca, sa analizeze si "oferta" republicanilor si sa decida cine le serveste mai bine interesele.

Absolut toate spoturile electorale expun clar cine a platit pentru difuzarea acestuia - fie partidul ce sustine candidatul, fie unul din super-PAC-uri (grupuri de actiune politica, ce strang fonduri de la populatie), fie altfel de organizatii implicate in politica - fie ele biserici sau altfel de organizatii.

Dincolo de atacul mediatic, ambii candidati se afla in plin asalt electoral, facandu-si campanie agresiv in cateva state-cheie, in frunte cu Ohio. Din cauza uraganului Sandy, planurile lor pentru ultima saptamana de campanie au trecut pe planul doi cateva zile, cat tara s-a luptat cu urgia, asa ca eforturile lor au capatat o urgenta sporita.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alegeri SUA stat cheie, #alegeri SUA Ohio, #Obama Romney reclame Tv , #alegeri SUA
Comentarii