Casa Alba ii acuza pe democrati de intelegere secreta cu Ucraina

Marti, 18 Iulie 2017, ora 12:31
2934 citiri
Casa Alba ii acuza pe democrati de intelegere secreta cu Ucraina
Foto: Twitter/White House

Casa Alba a afirmat, luni, ca democratii s-au asociat cu Ucraina in timpul campaniei prezidentiale de anul trecut, contraatacand astfel in scandalul ingerintei Rusiei in alegerile din SUA.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a reiterat acuzatiile conform carora un militant al Partidului Democrat s-a intalnit cu functionari ai Ambasadei Ucrainei in timpul campaniei, potrivit AFP.

El face aluzie la mai multe informatii difuzate de mass-media conservatoare conform carora acest membru al Partidului Democrat cauta informatii susceptibile pentru a-l compromite pe fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Aceste acuzatii au aparut pentru prima data in ianuarie, pe site-ul publicatiei Politico.

"Evident, a existat in aceste ultime zile un mult mai mare interes pentru ceea ce DNC (Comitetul National Democrat) a facut in coordonare cu guvernul ucrainean in incercarea de a stabili o intelegere secreta" cu acesta, a declarat Spicer.

Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Albe, democratii voiau "sa obtina demiterea cuiva din functie, lucru care s-a si intamplat".

Paul Manafort a fost nevoit sa isi paraseasca postul in august 2016, cand sansele electorale al lui Donald Trump pareau mici si cand detaliile privind relatiile sale de afaceri cu oficiali pro-rusi din Ucraina incepeau sa apara.

Sean Spicer a facut aceste afirmatii ca raspuns la o intrebare a unui jurnalist de la o institutie media care ii este favorabila presedintelui. Intrebarea era daca aceasta chestiune a fost abordata la intalnirea din iunie de la Casa Alba dintre Donald Trump si presedintele ucrainean Petro Porosenko.

Purtatorul de cuvant a raspuns ca nu stie daca acest lucru s-a discutat, dar a dat asigurari ca "intelegerea secreta cu guvernul ucrainean a starnit un mult mai mare interes dupa aceasta intalnire".

Democrata Adrienne Watson, din cadrul DNC, a acuzat Casa Alba ca incearca sa deturneze atentia.

"Casa Alba aduce in prim-plan aceasta poveste pentru a deturna atentia de la dorinta echipei de campanie a lui Trump de a lucra cu un guvern strain ostil pentru ca acesta sa se implice in alegerile de la noi. Nimeni nu va inghiti asta", a spus ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Casa Alba acuze democrati, #scandal Rusia alegeri SUA , #alegeri SUA
Comentarii
S
Stan
rank 1
Casa Alba a inceput sa semene cu recentul ei ocupant...