Ce se intampla daca Mitt Romney ajunge presedinte? Razboi cu Iranul, pe pamant sirian

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 10:19
5810 citiri
Ce se intampla daca Mitt Romney ajunge presedinte? Razboi cu Iranul, pe pamant sirian
Foto: Arhiva

Candidatul republican la prezidentialele americane din noiembrie, Mitt Romney, pledeaza pentru o politica externa americana mai agresiva decat cea dusa de Barack Obama.

Afirmand ca "este timpul sa schimbam cursul lucrurilor in Orientul Mijlociu", Romney il acuza pe Obama de pasivitate, in ce priveste politica externa a Statelor Unite, relateaza Reuters.

Mai mult, in cadrul unui discurs publicat pe Internet, ce urmeaza sa fie sustinut la Virginia Military Institute, Romney spune ca va cere ca rebelii sirieni sa fie inarmati cu "tancuri, elicoptere si avioane de lupta", pentru a-l invinge pe Bashar al Assad. Intentiile razboinice ale candidatului republican nu se opresc aici.

Mitt Romney planuieste, daca va ajunge presedinte, sa inaspreasca sanctiunile impuse Iranului si sa conditioneze ajutoarele acordate Egiptului de continuarea negocierilor pentru tratatul de pace cu Israelul.

In plus, Romney subliniaza ca sustine solutia celor doua state in ce priveste Israelul si Palestina, afirmatie ce contrazice total ceea ce a afirmat in timpul unei strangeri de fonduri, cand a fost inregistrat in secret.

La 17 septembrie a fost publicat pe Internet un video in care Romney afirma "palestinienii nu sunt interesati absolut deloc de pacea cu Israelul", considerand ca, in acest context, "drumul spre pace este de neconceput".

Romney, alte declaratii controversate intr-o noua inregistrare secreta (Video)

"Speranta nu este o strategie. Nu putem sa ne sprijinim prietenii si sa ne invingem dusmanii din Orientul Mijlociu, daca vorbim fara sa facem nimic", a mai spus candidatul republican care, dupa dezbaterea televizata de saptamana trecuta, din Denver, s-a mai apropiat de Barack Obama in sondaje.

Potrivit The Guardian, in fragmentele din discursul lui Romney, publicate in avans, candidatul republican evoca perspectivele unui conflict militar americano-iranian dus pe pamant sirian.

"Iranul ii trimite arme lui Assad pentru ca este constient de faptul ca o cadere a regimului sirian ar fi o infrangere strategica a Teheranului. Nu trebuie sa mai ramanem pasibi, mai bine inarmam cat putem de multi siriani, pentru a invinge Iranul", va mai spune Mitt Romney.

Gafele din materie de politica externa ale lui Mitt Romney l-au mai coborat in sondaje, in timpul campaniei electorale, si, daca discursul, asa cum a fost publicat pe Internet, va fi citit in Virginia, probabil ca o prabusire este inevitabila.

Acelasi Romney a jignit Marea Britanie, dupa ce a pus la indoiala capacitatea Londrei de a organiza Jocurile Olimpice in siguranta si i-a infuriat pe palestinieni, dupa ce a spus ca nivelul lor scazut de cultura este motivul pentru care israelienii le-au luat-o inainte, din punct de vedere economic.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Romney politica externa, #Romney razboi Iran Siria, #Romney discurs politica externa , #alegeri SUA