Congresul SUA va ancheta amestecul Rusiei in alegerea lui Trump: Nu vom lasa nicio piatra neintoarsa

Joi, 02 Martie 2017, ora 07:07
4201 citiri
Congresul SUA va ancheta amestecul Rusiei in alegerea lui Trump: Nu vom lasa nicio piatra neintoarsa
Foto: Facebook/Donald J. Trump

O comisie din cadrul Congresului american a convenit sa efectueze o ancheta cu privire la amestecului Rusiei in alegerile americane din 2016.

Aceasta ancheta a Comisiei pentru Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor va examina contactele dintre membrii campaniei prezidentiale a presedintelui Donald Trump si Moscova, au confirmat membri ai comisiei, relateaza BBC News.

Presedintele republican al Comisiei Devin Nunes si democratul Adam Schiff au convenit aceasta ancheta, a anuntat comisia intr-un comunicat, care subliniaza ca "nu va lasa nicio piatra neintoarsa".

Ancheta va cauta raspunsuri la o serie intrebari, precum "ce activitati cibernetice ruse au fost indreptate impotriva Statelor Unite si aliatilor lor?" si aceste "masuri active ruse includ legaturi intre Rusia si persoane asociate campaniei politice sau alti cetateni americani?".

Comisia vrea sa afle, de asemenea, "care a fost raspunsul Guvernului american la masurile ruse active si de ce este nevoie pentru ca Statele Unite sa se protejeze si sa-si protejeze aliatii in viitor", dar si "ce eventuale scurgeri de informatii clasificate au avut loc in legatura cu evaluarea comunitatii de informatii a acestor probleme".

CIA si alte agentii au stabilit deja ca Guvernul presedintelui rus Vladimir Putin a depus un efort concertat cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump sa fie ales si de a o discredita pe opozanta sa Hillary Clinton.

Insa principala intrebare - cat de multe a stiut echipa de campanie a lui Trump despre aceste lucruri? - ramane valabila, scrie BBC.

Presedintele Trump si echipa sa au dezmintit in mai multe randuri ca ar fi stiut ceva despre faptul ca echipa de campanie a avut contacte cu oficiali rusi cu putin timp inaintea scrutinului.

Donald Trump a declarat ca "nu crede" in concluziile CIA, potrivit carora Rusia ar fi intervenit in alegerile pentru Casa Alba in favoarea sa: "Cred ca este ridicol. Cred ca nu e decat o alta scuza. Nu cred in asa ceva".

Associated Press scrie ca avocatii Casei Albe au cerut marti echipei lui Trump sa pastreze materiale care ar putea avea legatura cu amestecul Rusiei in alegerile din noiembrie.

Liderul democrat din Senat, Chuck Schumer, avertiza saptamana trecuta ca "exista o ingrijorare reala cu privire la faptul ca unii membri ai administratiei ar putea sa incerce sa-si acopere legaturile cu Rusia stergand e-mailuri, texte si alte inregistrari care ar putea sa faca lumina asupra acestor legaturi".

Consilierul pentru securitate nationala al lui Trump Michael Flynn a fost concediat luna trecuta, dupa ce a indus Casa Alba in eroare cu privire la conversatii pe care le-a purtat cu ambasadorul rus in Statele Unite pe tema sanctiunilor impuse Moscovei.

Departamentul Justitiei a confirmat ca noul secretar Jeff Sessions a purtat conversatii cu ambasadorul Rusiei in timpul campaniei prezidentiale.

FBI si Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului examineaza, de asemenea, acuzatii cu privire la amestecul Rusiei in alegerile americane.

Moscova a negat ca s-ar fi implicat in vreun fel in alegeri si a condamnat CIA ca face acuzatii "gratuite".

FBI sustine concluziile CIA: Rusia a intervenit in alegeri pentru a-l ajuta pe Trump

Casa Alba spune ca Trump stia ca Rusia se implica in alegeri in favoarea sa. Putin ar fi intervenit personal

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Congres SUA ancheta Rusia implicare alegeri, #Rusia ajuta Trump alegeri ancheta Congres , #alegeri SUA
Comentarii
Poza Harapalb
Harapalb
rank 3
Congresul american chiar crede poporul american incapabil sa faca o
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Iar "Ursului" ii crapa buzele de prea mult ris...