In ciuda tuturor, Trump obtine noi victorii. Cum sta candidatul invidios pe Netul nostru

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 07:35
4668 citiri
In ciuda tuturor, Trump obtine noi victorii. Cum sta candidatul invidios pe Netul nostru
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Miliardarul Donald Trump a castigat primarele republicane din Mississippi si Michigan, potrivit estimarilor mass-media americane, doua din cele patru scrutinuri organizate marti de partid.

Canalele CNN, NBC si Fox News l-au declarat invingator in aceste doua state, in fata senatorului ultraconservator Ted Cruz, care insa a castigat in statul Idaho.

Saptamana trecuta, Donald Trump a mai castigat toate statele frontaliere cu Mississippi, printre care Louisiana si Alabama.

Cu aceste noi victorii, magnatul din domeniul imobiliarelor a invins in 14 dintre cele 23 de consultari, consolidandu-si avansul, in pofida unei campanii "Totul fara Trump", declansata saptamana trecuta de numeroase personalitati republicane care l-au criticat public.

De cati bani e nevoie pentru a-l invinge pe Donald Trump

Organizatii conservatoare au finantat importante campanii publicitare televizate in statele care au votat marti pentru a afecta reputatia omului de afaceri. De altfel, cu putin inainte de inchiderea birourilor de vot, Donald Trump a scris ironic pe Twitter ca sondajele ii indica rezultate promitatoare in Mississippi si Michigan (nord), "in ciuda banilor cheltuiti impotriva mea".

Canalele americane de televiziune l-au dat castigator pe Cruz in Idaho, cu 43% din voturi, fata de cele 28% obtinute de Donald Trump.

Statul Idaho este al 7-lea in care Ted Cruz obtine victoria in primarele din Partidul Republican, dintre cele 23 de state care au votat deja in acest scrutin dupa data de 1 februarie.

Lupta stransa la democrati

Hillary Clinton a castigat primarele democrate din Mississippi, potrivit estimarilor difuzate de posturi americane de televiziune, unul din cele doua scrutinuri organizate marti, alaturi de Michigan, de acest partid, scrie AFP.

Cele cinci mari canale americane au declarat-o pe Hillary Clinton invingatoare imediat dupa inchiderea birourilor de vot din acest stat aflat in sudul american. Saptamana trecuta, ea a castigat statele aflate in aceeasi zona (Louisiana, Arkansas, Tennessee, Alabama).

La fel ca in alte state din Sud, Hillary Clinton isi datoreaza victoria in special electoratului de culoare, care marti a reprezentat 69% dintre votanti, potrivit sondajelor la iesirea de la urne difuzate de CNN. Astfel, 89% dintre acestia au votat pentru Hillary Clinton, un rezultat exceptional.

A fost a 13-a victorie din 21 de confruntari pentru fostul secretar de stat al SUA.

Michigan, stat din nord si centru al industriei automobilelor, a votat de asemenea marti pentru primarele democrate si republicane. Senatorul Bernie Sanders, cel care invidiaza Bucurestiul pentru viteza sa de Internet, a castigat in Michigan, potrivit estimarilor anuntate de mass-media americane.

Candidat la alegerile prezidentiale din SUA: Bucurestenii au acces la un Internet mult mai rapid decat noi

Bernie Sanders, luat peste picior dupa mesajul despre Netul din Romania: Vino la noi sa-ti verifici e-mailul!

Potrivit canalelor de televiziune ABC, CBS, NBC si Fox News, senatorul de Vermont s-a clasat pe primul loc, la o scurta diferenta, in acest stat industrializat din regiunea Marilor Lacuri.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Trump castiga alegeri SUA, #Clinton alegeri primare SUA , #alegeri SUA