Moderator de dezbatere politica - Probabil, cel mai greu job din lume (Video)

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 10:54
1931 citiri
Moderator de dezbatere politica - Probabil, cel mai greu job din lume (Video)

Este un job care ar face pe oricine sa transpire. Exista presiunea pregatirilor, a documentarii, a alegerii intrebarilor potrivite.

Trebuie sa fii taios si insistent. Ai in fata ta, in platou, doi posibili presedinti ai celui mai puternic stat din lume si ochii a 60 de milioane de telespectatori asupra ta. In plus, exista cineva care iti urla tot timpul in casca sa treci la intrebarea urmatoare.

Jim Lehrer, comentatorul PBS care va modera, miercuri, cea dea 12-a dezbatere intre candidatii la presedintia americana, compara experienta de a sta intre doua personalitati puternica cu "mersul pe sarma".

"Nu numai candidatii sunt nervosi, si moderatorul este constient de pericolul ratarii dezbaterii", afirma Lehrer pentru The Wasghinton Post.

Jurnalistul Bob Scheiffer, de la CBS, care urmeaza sa modereze a treia dezbatere dintre Barak Obama si Mitt Romney, la sfarsitul acestei luni, isi aduce aminte cum a fost sa stea intre Bush si Kerry, in 2004.

"Niciodata nu am emotii atunci cand am o emisiune. Pur si simplu nu am. Atunci, pentru prima data in cei 25 de ani de cariera in televiziune, am avut emotii groaznice. Am realizat brusc ca se poate intampla ceva care sa decida cine va fi urmatorul presedinte al Statelor Unite", spune Scheiffer.

Mitt Romney, ultimul discurs inaintea primei dezbateri cu Obama

Este probabil cel mai greu job din lume. Moderatorul unei dezbateri politice televizate de o asemenea importanta trebuie sa fie deopotriva inchizitor, documentarist, cronometru si obiect de decor. Cam greu, nu?

Gwen Ifill, jurnalist la PBS, afirma, la randul sau, ca cele doua dezbateri moderate de el, dintre candidatii la vicepresedintie, in 2004 si in 2008, au fost "cel mai greu lucru facut".

Ciudat este ca, odata dezbaterea terminata, nimeni nu-si va mai aduce aminte de tine. Chiar daca ti-ai indeplinit perfect sarcina, oamenii isi vor aduce aminte intotdeauna de raspunsurile candidatilor, in niciun caz de intrebarile moderatorului.

Fireste, exista si dezastre posibile. De exemplu, pe YouTube continua sa adune mii de accesari videoclipul in care John King de la CNN a fost facut praf de catre Newt Gingrich, dupa ce jurnalistul a insistat nepermis sa obtina un raspuns la o intrebare legata de problemele in casnicie cu care se confrunta candidatul republican.

King a fost vizibil afectat de raspunsul taios al invitatului si a incercat sa-si revina pe tot parcursul dezbaterii televizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dezbatere televizata Obama Romney, #moderator dezbatere televizata alegeri, #moderator dezbatere Obama Romney , #alegeri SUA