Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Premiera: New York Times sustine 2 candidate democrate pentru alegerile din 2020

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 11:05
3464 citiri
Premiera: New York Times sustine 2 candidate democrate pentru alegerile din 2020
Foto: Facebook/The New York Times

Cotidianul New York Times (NYT) a anuntat, duminica seara, ca sustine in premiera doua candidate in alegerile prezidentiale din SUA din 2020, pe senatorii Elizabeth Warren si Amy Klobuchar, fiind pentru prima data cand publicatia nu se poate pronunta in favoarea unui singur nume.

Pentru a justifica aceasta ambivalenta intre cele doua femei cu programe electorale foarte diferite, prestigiosul cotidian a sustinut ca vrea sa concilieze o alegere "radicala", Elizabeth Warren, cu una "realista", Amy Klobuchar, informeaza luni AFP si dpa.

"O dezbatere esentiala are loc in prezent intre doua viziuni ce ar putea determina viitorul partidului si poate al tarii", se spune intr-un editorial al NYT. "Unii din interiorul partidului il vad pe presedintele (Donald) Trump ca pe o aberatie si cred ca revenirea la o America mai rationala este posibila. Apoi, exista cei care cred ca presedintele Trump a fost produsul sistemelor politic si economic atat de corupte, incat acestea trebuie inlocuite", adauga publicatia.

"Atat modelul radical, cat si cel realist merita o examinare serioasa. De aceea, sustinem candidatele cele mai eficace pentru fiecare dintre (cele doua) abordari. Acestea sunt Elizabeth Warren si Amy Klobuchar", precizeaza NYT.

Elizabeth Warren, care reprezinta aripa stanga a Partidului Democrat, este destul de bine plasata in sondaje, clasandu-se cu regularitate pe pozitia trei, in urma vicepresedintelui Joe Biden si a unui contracandidat foarte de stanga, Bernie Sanders.

"Calea de urmat spre o nominalizare a dnei Warren este presarata cu capcane, insa nu este greu de imaginat", a estimat NYT.

Amy Klobuchar, moderata in luarile sale de pozitie, este mai departe in intentiile de vot, dar cotidianul ii lauda calitatile. Lunga sa experienta in Senat "si capacitatea sa dovedita de a uni cele doua tabere ar face din ea o experta a compromisurilor (in mod cert, din partea sa) si o figura ce ar uni cele doua aripi ale partidului si prea poate Natiunea", noteaza prestigiosul cotidian american, adaugand la final: "Fie ca cea mai buna sa castige".

Pentru prima data, NYT a aratat in mod transparent, intr-o emisiune de televiziune, procesul pentru desemnarea candidatului sau preferat. Acest proces presupunea interviuri cu 9 candidati. Cei sapte barbati, printre care si doi actuali favoriti in alegerile primare democrate, nu au reusit sa convinga redactia.

Vezi si: Democrata Elizabeth Warren spune ca daca va fi aleasa presedinta SUA va diviza Amazon, Google si Facebook

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#New York Times candidate democrate, #New York Times alegeri SUA, #New York Times prezidentiale SUA , #alegeri SUA