Super Tuesday 3: Ziua in care Donald Trump inca mai poate fi oprit

Marti, 15 Martie 2016, ora 11:59
2648 citiri
Super Tuesday 3: Ziua in care Donald Trump inca mai poate fi oprit
Foto: Twitter/Donald Trump

Republicanii mai au o ultima sansa de a-l opri pe Donald Trump sa obtina nominalizarea partidului in cursa pentru Casa Alba.

Ziua, numita de americani Super Tuesday 3, este cruciala si pentru democrati, sustine CNN, un test mai ales pentru felul in care sunt organizati oamenii lui Hillary Clinton, in contextul in care Bernie Sanders, adversarul sau direct, poate sa convinga in diverse state.

Marti au loc alegeri primare in mai multe state mari: Florida, Illinois, Missouri, Carolina de Nord si Ohio.

America isi alege presedintele: Tot ce trebuie sa stii despre cel mai important scrutin din lume

Acestea vin dupa un weekend animat de manifestatii impotriva lui Trump, unele dintre ele devenind violente, si o serie de luari de cuvant ale democratilor impotriva magnatului, acuzat ca inflameaza premeditat scena politica.

Donald Trump ar putea fi acuzat de incitare la violenta

In acest context, ziua e una dificila, pe drept numita de americani "Super Tuesday 3".

Pentru moment, la alegerile primare, Hillary Clinton conduce, primind mai multe voturi decat Sanders. Atat aceasta, cat si restul candidatilor la nominalizarea democrata si-au concentrat discursurile pe cum l-ar invinge pe Trump.

"Liderii straini ma intreaba daca pot sa ma sprijine, sa-l oprim pe Donald Trump", a spus Clinton recent.

Clinton se lauda cu obrazul gros

Tot Clinton sustine ca e cel mai puternic candidat, singurul care ii poate face fata lui Trump. Aceasta s-a laudat ca a dobandit "un obraz gros", reamintind ca nu e noua pe scena politica, dand de inteles ca e pregatita pentru o infruntare cu miliardarul.

Saptamana trecuta, Clinton a castigat statele Louisiana, Arkansas, Tennessee, Alabama.

In sud, Hillary Clinton isi datoreaza victoria in special electoratului de culoare, care a reprezentat 69% dintre votanti, potrivit sondajelor la iesirea de la urne difuzate de CNN. Astfel, 89% dintre americanii de culoare au votat pentru Hillary Clinton, un rezultat exceptional.

Fostul secretar de Stat al SUA are 13 victorii din 21 de confruntari.

In ciuda tuturor, Trump obtine noi victorii. Cum sta candidatul invidios pe Netul nostru

Miliardarul Donald Trump a pierdut, sambata, alegerile primare republicane in statul Wyoming si in capitala Washington, ramanand insa in pozitie de frunte, fiind cotat cu sanse foarte mari de a castiga investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Super Tuesday 15 martie, #alegeri SUA state republicani democrati, #alegeri SUA Clinton Trmp , #alegeri SUA