Cele mai violente orase din lume

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 22:47
12474 citiri
Cele mai violente orase din lume
Foto: Hepta.ro

Cele mai violente orase ale lumii se afla in America Latina, respectiv America Centrala si de Sud. Din top 50 nu lipsesc orase din Statele Unite si din Africa, dar nu se regaseste niciunul din Europa sau Asia.

In clasamentul anual al Consiliului Cetatenesc pentru Securitate Publica, din Mexic, 41 dintre cele mai violente 50 de orase ale lumii sunt din America Latina, iar 21 din Brazilia, potrivit Business Insider.

Violenta crescuta din regiune este in stransa legatura cu traficul de droguri, impreuna cu razboaiele intre bande, instabilitatea politica si economia instabila care genereaza saracie raspandita.

Potrivit lui Ioan Grillo, autorul unei carti despre banii facuti din droguri, precum si despre violentele din America Latina, narcoticele reprezinta o piata neagra estimata la 300 de miliarde de dolari pe an, "o industrie globala care a pompat resurse uriase in imperiile infractionale deceniu dupa deceniu".

"Aceasta suma de bani este pompata de aceste organizatii, cumparand si mai multe arme, platind si mai multi asasini, mituind si mai multi politisti, politicieni, si de aceea regiunea Americii Latine si din zona Caraibelor este la un punct de fierbere", spune Grillo.

In acest clasament sunt luate in calcul orasele cu peste 300.000 de locuitori si nu sunt contabilizate decesele din zone de conflict sau orasele cu informatii care nu sunt disponibile, astfel incat unele orase periculoase s-ar putea sa nu se afle pe lista.

Primul loc este ocupat de capitala Venezuelei, Caracas (foto), cu aproape 120 de crime la 100.000 de locuitori, in 2015. Urmeaza San Pedro Sula din Honduras, San Salvador din El Salvador si Acapulco din Mexic, toate trei cu peste 100 de crime la 100.000 de locuitori.

Pe locul 5 se afla Maturin, din Venezuela, cu 86,5 crime la 100.000 de locuitori, apoi trei orase cu putin peste 70 de crime la 100.000 de persoane.

Orasul Cape Town, din Africa de Sud, este pe locul 9, cu 65,5 crime la 100.000 de locuitori, primul oras din afara Americii Latine prezent in top. Al doilea este St Louis, din SUA, pe locul 15, cu aproape 60 de crime. Baltimore (locul 19), Detroit (locul 28) si New Orleans (locul 32) sunt celelalte orase din SUA.

Pe langa acestea, doar alte 4 orase din afara Americii Latine - trei din Africa de Sud si unul din Jamaica - se mai afla in top 50, adica un total de 9 din 50.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai violente orase, #orase violente America Latina, #orase violente droguri , #America de Sud