Ziare.com

Columbia vrea sa legalizeze pastilele ecstasy

de Ionela Samoila
Vineri, 01 Februarie 2013, ora 23:10

   

Columbia vrea sa legalizeze pastilele ecstasy
Ministrul de Justitie din Columbia, Ruth Stella Correa, intentioneaza sa legalizeze uzul personal de droguri sintetice, precum ar fi pastilele ecstasy.

Noul proiect de lege ar urma sa ia locul reglementarilor actuale, care condamna posesia unor cantitati mari de droguri precum cocaina si marijuana. In incercarea de a pune capat uzului abuziv si traficului de droguri din tara, oficialii columbieni incearca sa revizuiasca legislatia privind posesia de stupefiante, noteza BBC.

Astfel, ministrul a intrunit o comisie care sa analizeze politicile guvernamentale privind legislatia drogurilor in ultimii zece ani. Printre membrii comisiei se numara si fostul presedinte columbian Cesar Gaviria, alaturi de experti si academicieni, pentru a formula un proiect de lege in ceea ce priveste legalitatea uzului de droguri sintetice.

Cu toate ca pana de curand Columbia a dus o politica de restrictionare a consumului si posesiei de droguri, Ministerul de Justitie a redeschis discutia in acest sens, astfel ca, in cel mult doi ani, se prevede o schimbare radicala a legislatiei.

In lunile urmatoare, proiectul de lege privind legalizarea drogurilor sintetice ar urma sa fie inaintat Congresului spre aprobare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 918 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor