Ministru ucis in bataie de mineri

Vineri, 26 August 2016, ora 08:26
8350 citiri
Ministru ucis in bataie de mineri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul adjunct de Interne din Bolivia, Rodolfo Illanes, a fost ucis dupa ce a fost rapit de mineri aflati in greva, a anuntat Guvernul de la La Paz.

"In prezent, toate indiciile sugereaza ca ministrul nostru adjunctul Rodolfo Illanes a fost asasinat cu brutalitate si lasitate", a spus premierul Carlos Romero, citat de AFP.

El a precizat ca Illanes a mers sa discute cu manifestantii, joi, la Panduro, la circa 160 de kilometri distanta de La Paz, dar a fost interceptat si rapit de mineri.

Guvernul incearca sa ii recupereze cadavrul.

Presa locala a scris ca Illanes a fost omorat in bataie, citand directorul unui post de radio local care sustine ca a vazut cadavrul.

"Am putut vedea indeaproape ca viceministrul Illanes este mort. Colegii ne-au spus ca a fost ucis in bataie", a spus directorul unui post de radio destinat minerilor, Moises Flores.

Protestele minerilor din Bolivia, care cer schimbarea mai multor legi, au degenerat in violente saptamana aceasta, dupa ce o autostrada a fost blocata. Doi manifestanti au fost ucisi, miercuri, impuscati de Politie, iar Guvernul a anuntat ca 17 oameni ai legii au fost raniti.

Federatia Nationala a Cooperativelor de Minerit din Bolivia (FENCOMIN), la un moment aliat al presedintelui de stanga Evo Morales, a lansat un protest pe perioada nedeterminata dupa ce negocierile privind legislatia mineritului au esuat.

Manifestantii cer mai multe concesii privind mineritul, dreptul de a lucra pentru companii private si o reprezentare sindicala mai ampla.

Majoritatea minerilor din Bolivia, una dintre cele mai sarace tari din America de Sud, lucreaza in cooperative si isi duc traiul de pe o zi pe alta, producand argint si zinc.

Presedintele Boliviei a fugit de la un miting: Minerii aruncau dinamita

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ministru ucis mineri Bolivia , #America de Sud
Comentarii