A fost concediata pentru ca a lucrat in pauza de masa

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 21:14
3933 citiri
A fost concediata pentru ca a lucrat in pauza de masa
Foto: chicagotribune.com

O femeie din Statele Unite ale Americii a fost concediata pentru ca a lucrat in pauza de masa.

Sharon Smiley a lucrat timp de 10 ani pentru o companie imobiliara, ca receptionist si asistent administrativ, pana cand a fost concediata pentru ca intr-o zi a lipsit de la pauza de masa, potrivit Yahoo News.

Dupa ce a fost concediata, Smiley a aflat ca nu are dreptul de a primi ajutor de somaj, fiind data afara pentru abateri la locul de munca.

Femeia a castigat recent procesul intentat dupa ce nu a primit somajul, in urma concedierii. Un tribunal din Illinois i-a dat castig de cauza femeii din Chicago, dupa o lupta in justitie care a durat aproape doi ani.

Sharon Smiley, in varsta de 48 de ani, trebuia sa plece in pauza de masa pe 28 ianuarie 2010, dar a ramas la biroul sau sa-si termine un proiect, deoarece nu planuia sa manance la serviciu in acea zi.

Un manager i-a spus ca este ora sa mearga la masa, dar ea a refuzat sa paraseasca biroul. Apoi, acesta a observat ca femeia lucra la un document pe calculator, raspundea la telefoane si la intrebarile oamenilor care veneau la biroul sau.

Directorul de resurse umane al companiei a fost implicat in incident si a explicat ca orarul prevede o pauza de masa de 30 de minute care este ceruta angajatilor si de la care nu este scutit niciunul dintre ei. Aceasta regula exista in companie de 10 ani, iar incalcarea ei ar fi o incalcare a regulilor de munca din statul Illinois.

Mai multe state americane cer angajatorilor sa acorde salariatilor o pauza de masa, dar nicaieri nu este prevazut ca un angajat poate fi concediat daca refuza sa-si ia pauza, pentru a-si termina indatoririle de serviciu.

Cu toate acestea, companiile din statul Illinois pot concedia pe cineva din orice motiv, atat timp cat nu este unul discriminatoriu.

In acelasi timp, angajatorii au reguli care prevad ca salariatii sa munceasca un numar limitat de ore zilnic sau saptamanal, astfel incat sa nu fie nevoiti sa le plateasca orele suplimentare. In unele cazuri, este nevoie de permisiunea companiei pentru ca angajatul sa lucreze in afara programului.

Smiley lucra la compania Equity Lifestyle Properties Inc., care nu a facut vreun comentariu. Biroul sau se afla chiar la intrarea in oficiul companiei.

Totodata, femeia a declarat ca slujba sa devenise atat de stresanta incat a suferit un infarct si a stat trei luni in concediu medical, in 2009.

Sharon Smiley s-a angajat la noua luni dupa concediere, la o alta companie imobiliara. Ea a declarat ca aici are voie sa stea la birou, la calculator sau sa se uite pe reviste in timpul pauzei de masa.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Sharon Smiley, #femeie concendiata America, #concediata lucru pauza de masa, #femeie concediata pauza de masa , #America