A scapat de o amenda de circulatie cu o demonstratie stiintifica

Vineri, 16 August 2013, ora 14:03
4876 citiri
A scapat de o amenda de circulatie cu o demonstratie stiintifica
Foto: Daily Mail

Un profesor de fizica a scris o lucrare stiintifica pentru a convinge un judecator sa-i anuleze o amenda de 400 dolari. Un politist l-a observat cand trecuse fara sa se opreasca prin fata unui indicator.

Dmitri Krioukov, profesor de fizica la University of California, din San Diego, a fost amendat in trafic pentru ca nu oprise in fata unui indicator de ''Cedeaza trecerea'', unde soferii trebuie sa se asigure inainte de a trece mai departe, scrie Daily Mail.

El a scris o demonstratie matematica de patru pagini, pe care a denumit-o "Dovada inocentei mele". Lucrarea, in care sunt prezentate grafice si ecuatii, arata ca amenda sa nu e justificata datorita unei combinatii unice de evenimente.

Dupa ce a publicat online lucrarea si apoi a prezentat-o in fata instantei, un judecator a admis ca Kriukov e nevinovat si i-a anulat amenda. Fizicianul a scris ca, la distanta la care se afla politistul, acesta putea sa observe mai degraba miscarea unghiulara decat miscarea lineara a masinilor.

Un observator vede doua masini care se deplaseaza la viteze constante. Daca una o mascheza pe cealalta fix cand ajung in fata indicatorului, politistul nu poate vedea daca masina acoperita nu a incetinit si apoi a repornit in viteza.

Exact asta, afirma Kriukov, i s-a intimplat si lui, un autovehicul mai mare s-a interpus intre el si politist. In lucrare, el arata ca era racit in acea zi si ca pregatindu-se sa stranute in apropierea acelui indicator, a decelerat pana in fata indicatorului, apoi a accelerat.

In acel moment, masina sa, o Toyota Aris, a fost flancata de un Subaru Outback, o masina mult mare. Politistul a crezut ca masinile continuau sa se deplaseze cu aceeasi viteza,

Kriukov si-a publicat demonstratia facand in final un apel public: "Va rog sa gasiti un defect demonstratiei mele!"

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#SUA Profesor fizica amenda, #scapat amenda demonstratie stiintifica, #profesor fizica amenda demonstratie , #America