Alegerile partiale din SUA: Batalia miliardarilor (Video)

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 20:59
3159 citiri
Alegerile partiale din SUA: Batalia miliardarilor (Video)
Foto: About.com

In Statele Unite s-a votat, sectiile de votare s-au inchis, democratii au reusit sa-si pastreze Senatul, iar republicanii au recastigat Casa Reprezentantilor. Dar in spatele urnei se gaseste mult mai mult decat un simplu vot.

Alegerile partiale din 2010 au fost cele mai scumpe din istorie, iar aceasta tendinta nu se schimba. De la fratii Koch la Viacom, de la News Corp. la General Electric, batalia pentru viitorul Americii se da intre corporatii si conglomeratele media, scrie Russia Today.

"Ai variate tentacule provenite din Wall Street. Ai un grup de stanga, despre care poti spune ca este reprezentat de catre Jeff Immelt si General Electric, impreuna cu NBC, MSNBC si grupul lor, acestia fiind pro-Obama, (...), si apoi in dreapta il ai pe Rupert Murdoch si reactionarii si acolo gasesti Fox News", a spus Webster Tarpley, autor si jurnalist.

"Wall Street va castiga indiferent de cine iese, pentru ca nu exista interese anti-Wall Street (...)".

David Koch l-a intrecut pe primarul Michael Bloomberg, devenind, anul trecut, cel mai bogat new yorkez, cu un venit anual de 21,5 de miliarde de dolari. Koch este cunoscut a fi un finantator al gruparii Tea Party, chiar daca aceasta se considera a fi o simpla grupare locala.

"Este gruparea lor populara, sa spun asa. Precum si partidul comunist a avut gruparea lor populara, corporatiile, stiu ca nu se pot prezenta in fata oamenilor, din cauza ca multe dintre aceste mari corporatii nu sunt simpatizate, camuflajul este ca dau adeptilor Tea Party informatii eronate, acestia continuand sa lucreze in spatele scenei in favoarea lor", a spus Ralph Nader, fost candidat la presedentia SUA.

Viacom, compania mama a MTV si Comedy Central, a acordat presedintelui Obama un spatiu de emisie de aproximativ o ora, fara publicitate, pe toate canalele sale, cu doar doua saptamani inaintea alegerilor. De asemenea, au difuzat cele trei ore cu adunarea lui Jon Stewart - Restaurarea bunului simt - pe 30 octombrie, si l-au dus pe Obama in emisiunea Daily Show inaintea alegerilor din 2008 si 2010.

"Jon Stewart este doar unul. Exista un dezechilibru intre Jon Stewart si mass-media liberala, conservatorii avand canalul de televiziune Fox," a spus Emilly Milles, editor pentru revista Human Events.

"Poate exista unul sau doi conservatori bogati, care incearca sa-si puna amprenta pe agenda mass-mediei liberale, dar in orice caz, CBS, NBC, MSNBC si CNN vor tinde spre stanga".

Ce inseamna aceste alegeri?

Recentele rezultate au dus la o importanta realiniere politica, a spus Alex Jones, prezentatorul emisiunii radio Infowars.

Acesta spune ca fratii Koch si alte interese corporatiste au lucrat impreuna pentru a influenta gruparea Tea Party, dar ca mai exista in grupare unii care refuza banii corporatiilor si implicarea acestora.

"Aceasta este adevarata Tea Party", a spus Jones. "Este o simplificare sa spui ca toata Tea Party este finantata de catre News Corp. si fratii Koch. Dar este adevarat ca au incercat sa o influenteze."

Multi politicieni republicani, care s-au identificat cu Tea Party, sunt de fapt finantati de marile corporatii.

"Mai mult decat a avea un grup in spatele republicanilor si altul in spatele democratilor, acestia speculeaza in pariurile lor. Cu adevarat, multe din aceste corporatii finanteaza toate gruparile, asa ca le detin si le influenteaza", a spus Jones.

Electoratul a venit in masa, pentru a-l alege pe Obama in 2008, acum a venit pentru republicani. Republicanii incearca sa castige Tea Party de partea lor, presedintele va trebui sa coopereze cu republicanii, fapt care va putea duce la blocaje.

Jones spune ca miscarea Tea Party este cea mai buna din ultimii 75 de ani. "Este inceputul sfarsitului pentru aceste interese corporatiste, care au secatuit buzunarul federal," a spus acesta.

Subiecte precum Rezerva Federala, dreptul de a detine arme, imigratia, controlul granitelor si altele sunt importante pentru Tea Party si vor fi abordate, crede Jones. "Exista o trezire imensa, influentata in principal de catre conservatorii care s-au trezit," a spus acesta. "Inceputul sfarsitului globalistilor este aici."

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#alegeri partiale SUA, #Tea Party SUA, #influenta corporatii politica SUA , #America