Alerta de securitate la Casa Alba: Obama, intors din drum si incuiat cu familia in cladire (Video)

Sambata, 07 Martie 2015, ora 17:57
12359 citiri
Alerta de securitate la Casa Alba: Obama, intors din drum si incuiat cu familia in cladire (Video)
Foto: The Mirror

Un zgomot puternic s-a auzit, sambata, in apropiere de Casa Alba, fiind declansata o alerta de securitate.

Incidentul a avut loc in timp ce Barack Obama si familia sa se pregateau sa urce la bordul unei elicopter, pentru o vizita in Alabama, arata The Mirror.

Agentii Secret Service au intrat de urgenta in actiune si au blocat toate iesirile si intrarile in Casa Alba, iar familia prezidentiala a fost intoarsa din drum.

Barack Obama, alaturi de sotia sa si cele doua fiice, ar fi trebuit sa plece cu elicopterul la un eveniment in Selma, un oras din statul americam Alabama, insa acestia nu s-au mai urcat in aparatul de zbor, fiind incuiati in cladire.

Imediat ce s-a auzit zgomotul puternic, jurnalistii aflati la Casa Alba, care relatau despre vizita presedintelui american, au fost dusi inapoi in sala destinata presei.

Toate usile au fost incuiate, in timp ce ofiterii Secret Service au inceput sa caute locul exact de unde a provenit zgomotul neobisnuit.

Acesta s-a auzit din zona peluzei sudice a Casei Albe, insa familia Obama nu se afla in apropiere in acel moment.

Mai multi martori au relatat ca o dubita ar fi explodat in apropiere de cladirea prezidentiala. Se pare ca este vorba despre un chiosc mobil cu gustari, care a luat foc, dupa cum se poate observa intr-un clip filmat de trecatori.

Localnicii sustin ca furgonena vindea mancare in zona de mai mult timp, in apropiere de Casa Alba. Autoritatile americane au izolat perimetrul, blocand accesul trecatorilor si al masinilor.

Totusi, nu este confirmat faptul ca zgomotul are legatura cu incendiul care a cuprins furgoneta cu mancare, desi incidentele s-au produs la un interval foarte scurt unul fata de celalalt.

De asemenea, nu exista indicii care sa arate ca poate fi vorba despre un atentat terorist. Din primele informatii, nu exista raniti.

UPDATE 18.20 - Purtatorul de cuvant al Secret Service, Brian Leary, a declarat ca furgonena a luat foc in jurul orei locale 10.00, pe o strada de langa Casa Alba, si ca pompierii sositi la fata locului au stins flacarile.

La aproximativ aceeasi ora, un caine politist a detectat ceva suspect pe o alta strada din apropierea cladirii, intr-o masina care acum este verificata de Secret Service. Nu exista indicii ca incidentele au vreo legatura.

UPDATE 18.25 - Situatia este sub control, anunta Secret Service, care sustine ca incidentul nu este considerat "o amenintare serioasa". Casa Alba a fost deblocata, iar Barack Obama si familia sa ar fi parasit cladirea cu o coloana oficiala, renuntand la elicopter. Ei se afla acum in drum spre Selma, desi au plecat cu o intarziere de peste 30 de minute.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Casa Alba alerta, #Casa Alba alerta Obama , #America