Ambasada SUA, despre fotografia in care Hans Klemm apare cu steagul secuiesc: E ambasador in intreaga Romanie

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 14:55
12545 citiri
Ambasada SUA, despre fotografia in care Hans Klemm apare cu steagul secuiesc: E ambasador in intreaga Romanie
Foto: Facebook / Arpad Antal

Ambasada SUA vine cu precizari dupa aparitia fotografiei postate de primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, in care ambasadorul american apare tinand in mana steagul Tinutului Secuiesc.

"Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite in intreaga Romanie. El calatoreste periodic prin tara, intalnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societatii romanesti.

In calitate de aliat si partener strategic al Romaniei, Statele Unite sprijina si aplauda democratia din Romania si eforturile Romaniei de a-si consolida institutiile democratice prin participarea deplina si egala a tuturor segmentelor societatii", a transmis Biroul de Presa al Ambasadei SUA agentiei News.ro, ca urmare a transmiterii unei solicitari pentru un punct de vedere legat de fotografia in care Klemm apare tinand in mana steagul secuiesc.

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe Facebook, miercuri dimineata, o fotografie in care apare alaturi de ambasadorul SUA, Hans Klemm, tinand in mana steagul Tinutului Secuiesc.

Fotografia este insotita de un mesaj in care Antal sustine ca i-a facut cadou oficialului american acest steag, "care a devenit si simbolul lipsei de respect a autoritatilor fata de comunitatea secuiasca".

In fotografia publicata de Antal Arpad mai apar, alaturi de primarul din Sfantu Gheorghe si de ambasadorul SUA, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, si episcopul reformat al Ardealului Kato Bela.

Antal Arpad a publicat si un mesaj in limba maghiara, iar ulterior a fost postata si o precizare in limba romana.

"Ambasadorului SUA i-am facut cadou un steag al comunitatii secuiesti, steag care a devenit si simbolul lipsei de respect a autoritatilor fata de comunitatea secuiasca. Mentionez ca acest steag a fost folosit prima data in 1599, cand secuii au luptat alaturi de Mihai Viteazul", este mesajul in limba romana.

Primarul din Sfantu Gheorghe sustine, printre altele, in mesajul in limba maghiara, ca a avut o intalnire cu ambasadorul SUA, pe care l-a intrebat daca se poate vorbi despre libertate religioasa in conditiile in care maghiarilor din Romania li se iau bunurile bisericesti si daca si in SUA democratia este la fel ca in Bucuresti, "cand trei lupi si un miel voteaza ce vor manca la cina".

De asemenea, el spune ca l-a mai intrebat pe Hans Klemm daca se poate vorbi despre egalitate, in conditiile in care maghiarii sunt hartuiti din cauza unui steag si daca un singur om poate sa dea in judecata o institutie publica, respectiv Primaria Sfantu Gheorghe, iar autoritatile sa permita acest lucru.

Primarul Antal Arpad vorbeste, in mesajul in limba maghiara, si despre regionalizare, sustinand ca exista un plan de regionalizare a carui esenta este ca administratia publica locala sa fie luata din mainile comunitatii maghiare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ambasador american steag secuiesc, #Hans Klemm steag secuiesc , #America