America suspenda temporar acordarea de vize pe teritoriul Rusiei. Moscova reactioneaza

Luni, 21 August 2017, ora 14:41
3371 citiri
America suspenda temporar acordarea de vize pe teritoriul Rusiei. Moscova reactioneaza
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Acordarea de vize pentru Statele Unite ale Americii va fi suspendata temporar in Rusia incepand de miercuri, 23 august, din cauza reducerii personalului diplomatic ordonat de Moscova, ca riposta la noile sanctiuni americane, a anuntat luni Ambasada SUA din Federatia Rusa.

"Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numarul personalului diplomatic autorizat sa se afle in Rusia, toate operatiunile legate de acordarea de vize, in afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, inainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova", a indicat ambasada intr-un comunicat, citat de AFP, Reuters si RIA Novosti.

Aceasta reducere a serviciilor consulare pe teritoriul Rusiei inseamna de fapt ca acei cetateni rusi care vor dori sa calatoreasca in SUA vor trebui sa se deplaseze la Moscova pentru vize, intrucat consulatele americane din regiuni nu vor mai efectua respectiva procedura.

Moscova acuza o incercare de a provoca tulburari in Rusia

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat, luni, ca aceasta decizie a Washingtonului reprezinta o incercare de a provoca o atitudine ostila in randul cetatenilor rusi impotriva autoritatilor de la Moscova, relateaza Reuters.

"Autorii americani ai acestor decizii au venit cu o alta incercare de a starni nemultumirea cetatenilor rusi in legatura cu actiunile autoritatilor ruse. Este o logica bine cunoscuta si aceasta este logica celor care organizeaza revolutii colorate", a declarat seful diplomatiei ruse in cadrul unei conferinte de presa la Moscova alaturi de omologul sau egiptean Sameh Shoukry.

Serghei Lavrov a declarat, totodata, ca Rusia va studia cu atentie decizia Statelor Unite si a promis ca Moscova nu-si va varsa mania asupra cetatenilor obisnuiti din Statele Unite.

Amintim ca presedintele rus, Vladimir Putin, reactionand la noile sanctiuni impuse de Congresul SUA impotriva Rusiei, a ordonat Washingtonului sa-si reduca personalul diplomatic de la ambasada si consulatele din Federatia Rusa cu 755 de persoane pana la 1 septembrie.

Citeste si Trump i-a multumit lui Putin pentru ca-i expulzeaza diplomatii de la Moscova: Vom economisi multi bani!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#SUA vize din Rusia, #America vize din Rusia, #diplomati americani Rusia , #America