American Sniper in varianta reala: Care a fost motivul crimei?

Autor: Ana Ilie
Marti, 24 Februarie 2015, ora 09:14
12980 citiri
American Sniper in varianta reala: Care a fost motivul crimei?
Foto: nbcdfw.com

Dupa opt zile de marturii, procesul privind uciderea adevaratului "American Sniper" nu a raspuns inca la intrebarea ce bantuie familiile lui Chris Kyle si Chad Littlefield. De ce cei doi prieteni, Kyle - cel care a inspirat filmul American Sniper - si Littlefield, au fost ucisi in timp ce incercau sa il ajute pe Eddie Ray Routh?

Eddie Ray Routh este acuzat ca l-a ucis pe Kyle si pe prietenul acestuia, Chad Littlefield, la o sesiune de trageri pentru veterani, in Rough Creek Lodge, la circa 130 de kilometri de Dallas, pe 2 februarie 2013. In cursul procesului s-a incercat, fara succes pana acum, descoperirea motivului crimei, scrie CNN.

Publicul a aflat din cele opt zile de marturii ca, in timp ce cei doi prieteni se indreptau spre poligonul de trageri, Kyle a simtit tensiunea din aer si i-a trimis in secret un SMS lui Littlefield, care statea langa el, in care ii spunea ca Routh este "de-a dreptul nebun". Cei doi prieteni mergeau cu Routh la activitatea de recreere pentru a incerca sa-l ajute, in procesul de depasire a stresului post-traumatic.

Sotia lui Kyle, Taya, "a putut simti ca se intampla ceva" cand a vorbit in acea dupa-amiaza cu sotul sau, care era "iritat", apoi nu a mai raspuns la un SMS in care il intreba daca e OK.

Routh nu a dezvaluit care este motivul pentru care i-a impuscat pe cei doi. Avocatul sau sustine ca fostul puscas marin sufera de psihoza, paranoia si schizofrenie. Procurorii spun ca Routh este un "barbat cu probleme", care are o "afectiune de personalitate", nu nebunie.

Expertii se situeaza si ei la extreme - daca unul spune ca Routh, consumator de marijuana, are o "afectiune psihotica provocata de drog", un altul crede ca psihoza lui Routh "nu este indusa de droguri".

Inregistrarea video a camerei de pe masina de politie in care a fost transportat Routh dupa arestare il infatiseaza pe acesta plangandu-se ca are probleme mentale si e confuz. "Am fost atat de paranoic-schizofrenic toata ziua, nici nu stiu ce sa gandesc. Nu stiu daca sunt nebun. Sau sanatos. Nici nu mai stiu ce inseamna sanatos acum", spune criminalul.

Gene Cole, politist din sectia unde a fost retinut Routh dupa crima, a povestit ca l-a auzit pe acesta vorbind despre crima, la patru luni dupa incident.

"L-am auzit pe Routh spunand 'I-am impuscat pentru ca nu vorbeau cu mine. Eu mergeam in spatele masinii si nimeni nu vorbea cu mine. Doar ma duceau la poligon asa ca i-am impuscat. Ma simt prost pentru asta, dar nu vorbeau cu mine. Sunt sigur ca m-au iertat'", a povestit Cole.

Avocatul lui Routh a sugerat ca psihoza si paranoia acestuia au fost declansate de arsenalul de arme de foc aflat in masina.

Intrebat ce anume l-a indemnat sa puna mana pe arma si sa ii impuste pe Kyle si Littlefield, Routh a replicat ca era manios ca Littlefield nu a dorit sa participe la tragere.

"L-am intrebat de cateva ori 'Hei, ai de gand sa tragi?'. Acesta nu este un sport pentru spectatori. Este un sport de tragere. Tragi. Si asta m-a...stiti...alimentat", a povestit acesta. Dupa aceea, spune Routh, "m-am ocupat de treaba, m-am urcat in camion si am plecat".

Pledoariile in cazul sau sunt asteptate sa aiba loc saptamana aceasta.

American Sniper, varianta reala: Ucigasul lunetistului isi bazeaza apararea pe un SMS

Routh l-a impuscat pe Kyle de cinci ori - in spate, intr-o parte, ba chiar si in cap -, folosind un pistol de calibrul 45. Pe Littlefield l-a impuscat cu un pistol de 9 mm, de patru ori - in spate, o data in mana, in fata si in cap.

Lunetistul american Chris Kyle a inspirat cartea si filmul "American Sniper". Procesul a inceput la doar cateva saptamani de la lansarea filmului "American Sniper", unde Bradley Cooper il joaca pe Kyle, lunetistul din Navy Seal care ucis 160 de persoane in timpul misiunii din Irak, dupa cum arata datele oficiale. Se crede, insa, ca lunetistul a ucis chiar 255 de persoane.

Romanul care a lucrat la American Sniper: Mai am de mancat mamaliga! Interviu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#proces criminal American Sniper, #proces crima American Sniper , #America