Americanii, la fel de saraci ca in anii '60

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 23:09
9275 citiri
Americanii, la fel de saraci ca in anii '60

Statele Unite ale Americii se confrunta cu cel mai mare nivel al saraciei din anii 1960, 50 de milioane de americani aflandu-se sub pragul saraciei, pe masura ce Guvernul face reduceri de miliarde de dolari ale cheltuielilor.

Nivelul crescut al saraciei din SUA arata astfel ca circa 20 la suta dintre copii traiesc sub pragul saraciei, in conditiile in care Guvernul american a redus 85 de miliarde din cheltuieli, dupa ce democratii si republicanii au esuat in a se intelege pe marginea unui plan mai bun de a ameliora deficitul national, informeaza Daily Mail.

Reducerile bugetare vor afecta direct 50 de milioane de americani care traiesc sub limita saraciei in ce priveste venitul si le va diminua sansele gasirii unui loc de munca si obtinerii unei vieti mai bune.

Sursa citata da exemplul unui barbat originar din Philadelphia, care a ajuns in orasul Baltimore, in urma cu trei ani, fiind dependent de cocaina si heroina.

Dupa un an si jumatate, el a reusit sa-si revina multumita unui centru de reabilitare al unei organizatii de caritate catolice, iar in prezent barbatul in varsta de 49 de ani munceste si castiga 13 dolari pe ora facand curatenie in laboratoarele Institutului Biotech din Maryland, platind totodata taxe.

Falimentul celui mai mare oras american cu probleme financiare

Organizatia de caritate a cheltuit 18.000 de dolari din donatii particulare pentru a-i schimba viata americanului, printr-un program care furnizeaza locuinte sociale si servicii de sustinere pentru recuperarea dependentilor si a fostilor detinuti.

Asemenea povesti de succes sunt insa in pericol, pe masura ce reducerile cu miliarde de dolari ale cheltuielilor guvernamentale incep sa "stoarca" serviciile pentru saraci din toata tara.

Situatia este din ce in ce mai grea, pe masura ce SUA isi revin treptat din cea mai grava criza economica de la Marea Recesiune din anii 1930.

Potrivit oficiului de recensamant al SUA, numarul americanilor care traiesc in saracie atinge un nivel nemaiintalanit de la jumatatea anilor '60, cand presedintele Lyndon B. Johnson a lansat un asa-numit program Razboi impotria Saraciei, al Guvernului federal.

Dupa ce preseditnele Barack Obama si-a inceput al doilea mandat, in ianuarie, aproape unul din sase americani traieste cu un venit mai mic decat ce este definit drept pragul de saracie. O familie de patru persoane care castiga mai putin de 23.021 de dolari pe an este considerata ca traind in saracie.

In ce priveste orasul Baltimore, chiar daca nu este nici pe departe cel mai sarac al tarii, rata saraciei depaseste cu mult media nationala de un sarac din sase persoane. Agentia de locuinte sociale duce lipsa de 25 de milioane de dolari in ce priveste fondurile necesare ajutorarii celor saraci, iar 35.000 de oameni dintre cei peste 600.000 ai metropolei din nord-estul SUA sunt pe lista de asteptare.

Primarul Stephanie Rawlings-Blake a afirmat ca orasul depinde de subventii federale si de finantari pentru 12 la suta din buget. Ea sustine ca taierile de austeritate ce privesc programele de locuinte sociale, precum si cele de siguranta publica, de sanatate si educatie au un efect advers in Baltimore si in toata tara.

Reducerile bugetare vizeaza si cheltuielile din sistemul de aparare al SUA, fiind proiectate inca de acum doi ani.

Presedintele Obama sustine cresterea taxelor pentru cei bogati si cheltuieli guvernamentale mai mici. Liderul american si ceilalti democrati au afirmat ca austeritatea de tip european nu a functionat si ar afecta redresarea SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#nivel mare saracie America, #saraci SUA, #criza economica sua, #numar record saraci America , #America