Atac armat in Statele Unite: Trei morti si noua raniti - UPDATE

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 23:15
9566 citiri
Atac armat in Statele Unite: Trei morti si noua raniti - UPDATE
Foto: Twitter/Dahboo7

Atacul armat din centrul de planificare familiala in statul Colorado (vestul Statelor Unite) a facut trei morti, dintre care un politist, si 9 raniti, au anuntat vineri autoritatile, informeaza AFP.

Trei persoane au decedat din cauza ranilor, inclusiv un politist, au declarat autoritatile din Colorado Springs intr-o conferinta de presa. Noua persoane, dintre care cinci politisti, au fost spitalizate.

"Starea lor este pentru moment buna", a precizat Catherine Buckley, purtator de cuvant al politiei din acest oras situat la sud de Denver.

UPDATE ORA 02.56 SUA: Atacatorul de la centrul de planning familial din Colorado a fost arestat

Barbatul inarmat care s-a ascuns mai multe ore intr-un centru de planning familial din Colorado, in vestul Statelor Unite, a fost arestat dupa ce a facut cel putin 11 raniti, au anuntat autoritatile, informeaza AFP.

"Suspectul a fost arestat", a declarat John Suthers, primarul orasului Colorado Springs, la sud de Denver, intr-un briefing de presa. Politia, care nu a dezvaluit inca identitatea atacatorului, era ingrijorata ca el ar fi putut plasa explozibili in cladire.

"11 persoane au fost transferate la spitale locale, inclusiv 5 ofiteri de politie", a declarat la randul ei Catherine Buckley, purtator de cuvant al politiei orasului. In acest stadiu, ea nu a anuntat niciun deces si a spus ca politia nu a tras in suspect, facandu-l mai degraba "sa se predea".

Anterior Catherine Buckley a anuntat ca atacatorul a adus "dispozitive" in cladire, sugerand ca ar putea fi explozive.

Schimbul de focuri intre atacator si politie a durat ore in sir. Televiziunile americane au difuzat imagini cu persoanele evacuate in graba.

Reprezentantii politiei federale FBI inca participau la interventie pentru a securiza cladirea, a precizat dna Buckley.

Nici politia si nici federatia centrelor de planificare familiala nu au fost in masura sa confirme care era tinta atacatorului la aceasta organizatie non-profit, care primeste subventii publice.

Centrele de planificare familiala furnizeaza in Statele Unite in principal servicii ginecologice: examene preventive, contraceptive, dar efectueaza si avorturi.

Acest lucru face ca in mod regulat ele sa fie tinta unor manifestatii sau chiar agresiuni din partea adversarilor radicali ai avortului.

UPDATE ORA 01.28 SUA: Atac armat intr-un centru de planning familial, 4 politisti raniti

Schimburi de focuri aveau loc intr-un centru de planning familial din Colorado intre politie si un atacator, cu mai multi raniti dintre care cel putin patru politisti si un numar necunoscut de civili, relateaza AFP.

"Patru ofiteri de politie" au fost raniti si unii dintre ei au fost transportati la spital, a declarat intr-un briefing de presa Catherine Buckley, o purtatoare de cuvant a politiei din Colorado Springs, la sud de Denver (vestul Statelor Unite).

Ea a precizat ca sunt victime in randul civililor in numar necunoscut si care nu au putut fi transportate toate la spital pentru moment, dar ca nu exista in acest stadiu niciun deces. Anterior, ea nu a fost in masura sa spuna daca exista sau nu ostatici.

Spitalul Penrose din Colorado Springs a scris la randul sau pe reteaua sociala Twitter ca au fost admisi "in total 5 pacienti" dupa atacul armat.

Televiziunile transmiteau imagini cu echipele de urgenta lucrand pe ninsoare in jurul centrului.

Incidentul a inceput in jurul orei 11.30 locale (18.30 GMT) cand politia a primit un avertisment anuntand un atac armat la un centru de planificare familiala din orasul Colorado Springs, al doilea ca marime din statul Colorado.

Un responsabil al Casei Albe a declarat ca presedintele Statelor Unite Barack Obama "a fost informat prin consilierul sau de securitate interna Lisa Monaco" in legatura cu situatia din Colorado Springs si ca "va fi avertizat cu privire la evolutie".

Politia a anuntat un atacator dar nu exclude complet prezenta unui al doilea.

ORA 23.46 SUA: Atac armat in apropierea unui centru de planning familial, 3 politisti raniti

Un atac armat a avut loc vineri in jurul unui centru de planning familial la Colorado Springs in statul Colorado (vestul SUA) facand cel putin trei politisti raniti in timp ce atacatorul nu a fost inca localizat, a anuntat politia, informeaza AFP.

Politia din Colorado Springs, la sud de Denver, a confirmat pe Twitter ca "trei ofiteri de politie au fost raniti", adaugand ca nu era inca posibil sa spuna daca au fost raniti si civili.

Atacatorul si poate chiar un al doilea inca nu au fost neutralizati."Nu putem confirma unde se afla tragatorul", a explicat o purtatoare de cuvant a politiei Catherine Buckley, la canalul CNN.

Ea nu a fost in masura sa spuna daca sunt si morti, ostatici sau "cate persoane au fost tratate". Ea a spus doar ca serviciile de urgenta incearca "sa acorde ajutor medical celor care au nevoie".

Mai multe magazine situate in jurul centrului au fost inchise, cu clientii inca in interior.

Centrele de planificare familiala, unde sunt practicate intreruperi voluntare de sarcina, fac de multe ori obiectul unor amenintari sau atacuri din partea adversarilor radicali ai avortului in Statele Unite, aminteste France Presse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atac armat Colorado , #America
Comentarii