Atentat esuat la New York: Piata Times Square, evacuata

Duminica, 02 Mai 2010, ora 08:31
7587 citiri
Atentat esuat la New York: Piata Times Square, evacuata
Foto: Reuters

Piata Times Square din New York a fost evacuata dupa ce politia a descoperit, sambata, in cea mai aglomerata noapte de pe Broadway, o masina care scotea fum, suspectata ca ar putea fi instrumentul unui atentat.

Un ofiter al departamentului de pompieri din New York a declarat pentru Reuters ca in vehiculul utilitar - de tip SUV - au fost descoperiti explozibili, benzina, propan si fire arse si ca acesta a fost catalogat drept un dispozitiv esuat.

Ofiterul, a carui identitate nu a fost facuta publica, el nefiind autorizat sa vorbeasca cu presa, a declarat ca un barbat a fost vazut fugind din directia vehiculului, iar zona a fost evacuata de urgenta.

Purtatorul de cuvant al Politiei din New York, Paul Browne, a declarat ca la fata locului un mic incendiu a fost stins, chiar la bordul vehiculului utilitar Nissan Pathfinder. Ulterior a iesit la iveala faptul ca si numarul de inmatriculare al masinii era fals, conform MSNBC.

SUV-ul de culoare inchisa, care a luat foc, fusese parcat aproape de locul in care avea loc spectacolul The Lion King, pe strada 45.

Hotelurile si restaurantele din jur au fost inchise, piata evacuata, iar la fata locului au sosit numeroase echipaje. Genistii folosesc un robot pentru a inspecta vehiculul suspect.

Politia a blocat strazile adiacente ale acestui cartier extrem de frecventat de turisti si amatorii de teatru, unde se afla, de altfel, si Broadway.

Si in decembrie 2009 cartierul a facut obiectul unei alerte din cauza prezentei unei camionete suspecte.

Politia, alertata de un comerciant

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta de primarul Michael Bloomberg si Raymond Kelly, seful NYPD, autoritatile au confirmat ca in masina au fost gasiti explozibili, mai precis 3 canistre cu propan si doua containere cu benzina. Mai mult, "firele nu pareau asamblate de un amator", a declarat Kelly.

Cel care a dat alarma este un comerciant, in jurul orei 18.30 ora locala (01.30, ora Romaniei), care a anuntat un ofiter al politiei calare. Dupa ce a cercetat autovehiculul, acesta a cerut ajutor prin radio.

"Au fost identificate niste componente suspecte in spatele masinii", parcata in fata Bancii Americii, a declarat Raymond Kelly, care a afirmat ca, intr-adevar, placutele de inmatriculare sunt false.

"Ofiterii au vorbit deja cu individul pe numele caruia este inregistrata masina", a mai spus el. Se pare ca omul ar fi dus placutele la un cimitir de masini vechi.

In prezent, se cauta camere de supraveghere care sa fi capturat imagini care sa foloseasca anchetei.

Legat de persoana care ar fi fugit de langa masina, seful NYPD a declarat ca "nu exista deocamdata nicio marturie despre vreun om care sa fi fugit de langa masina". Nu stim cine a facut acest lucru si de ce", a mai spus el.

Mai multe strazi sunt inchise in acest moment, dar urmeaza sa fie redeschise curand, a mai spus Kelly, care a mentionat ca si o aripa a hotelului Marriott a fost evacuata.

Anca Serghescu si Elena Enache

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atentat New York, #Times Square evacuata, #atentat masina New York , #terorism