Ziare.com

Avortul, interzis in Texas

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 08:14

   

Avortul, interzis in Texas
Senatul statului american Texas a adoptat unul dintre cele mai restrictive proiecte de lege privind avortul din tara, in ciuda opozitiei alesilor democrati care au reusit sa impiedice un text similar la sfarsitul lui iunie.

Guvernatorul din Texas, republicanul Rick Perry, a promis ca va semna noua lege. "Astazi, legislativul din Texas a trecut de ultima etapa a efortului nostru istoric de a proteja viata", a apreciat Perry intr-un comunicat. Proiectul de lege a fost aprobat vineri seara cu 19 voturi pentru si 11 impotriva, in conditiile in care un democrat a ales sa sprijine initiativa republicana, conform presei locale, citate de AFP.

Textul interzice avorturile dupa mai mult de 20 de saptamani de sarcina, mai putin pentru cazurile in care sanatatea femeii este pusa intr-un pericol iminent, impune conditii foarte stricte medicilor pentru a-l practica si cere ca tratamentul in cazul avortului sa fie monitorizat de un doctor.

Potrivit militantilor pentru dreptul la avort, noua lege va conduce la inchiderea a aproape tuturor centrelor de avort din Texas, urmand sa mai ramana in afacere in jur de 5 fata de cele 42 la ora actuala. Senatoarea democrata Wendy Davis a reusit sa impiedice votarea unui proiect de lege similar, obstructionand textul printr-un discurs de 13 ore la 25 iunie, devenind astfel o eroina pentru partizanii dreptului la avort.

Opozantii acestui text au manifestat vineri in interiorul si in jurul senatului, pazit de fortele de ordine. Incidente s-au produs in interiorul cladirii cand fortele de ordine au incercat sa evacueze mai multi manifestanti considerati prea zgomotosi. Unii dintre ei s-au legat cu lanturi de o balustrada pentru a nu fi evacuati.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 720 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bun venit unei noi industrii texane:

turismul avortist!

 

se va umple Texas-ul de .....

...iuropince cocoane trecute de 12 saptamani. mama, mama, ce invidioase este ieuropincilii ca la iele (pentru majoritatea lor) acasa in iuniune tine chestia doar pana la 12 saptamani, pe cand, in Texas, o pot face pana la 20 de saptamani.
ce zici: ce pierde Texasu' din chestia asta?

ba inteligentilor: cum sa fie interzis cand ……

“avortul, interzis in Texas…..
…. poiectul de lege a fost aprobat vineri seara cu 19 voturi pentru si 11 impotriva, in conditiile in care un democrat a ales sa sprijine initiativa republicana, conform presei locale, citate de AFP.

textul interzice avorturile dupa mai mult de 20 de saptamani de sarcina, mai putin pentru cazurile in care sanatatea femeii este pusa intr-un pericol iminent, impune conditii foarte stricte medicilor pentru a-l practica si cere ca tratamentul in cazul avortului sa fie monitorizat de un doctor….."
--------------------------------------------
….chiar voi afirmati ca ESTE permis in Texas pentru sarcini mai mici de 20 de saptamani !?!?!?
ba desteptilor, in marea majoritate a tarilor UE, avortul este permis legal numai in primele 12 saptamani de sarcina, iar in Romania, avortul se poate face numai in primele 14 !!!!! saptamani de sarcina. asta inseamna ca, dupa inteligenta voastra nativa, avortul este interzis in Romania?!?!?!?!
duceti-va ba la plimbare si nu mai faceti umbra la razele de soare ca sunteti habarnamisti din nascare cu studii spritziste haretiste de la distanta supirioare!

p.s. ia puneti mana si cititi si nu copiati deoarece sunteti niste habarnamisti si altceva decat copiat nu stiti.
(http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-mass-media/47-reglementarile-privind-avortul-in-tarile-uniunii-europene)
si, inca ceva: nu aruncati gaina m.o.a.r.t.a. in greadina Agerpres-ului de unde ati copiat fara sa ganditi si sa verificati ca si voua v-a dat statu' capete, dar, ca tot statu' care da cu lipsa la inventar - nea statu' vi le-a dat goale de habar.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor