Ce despagubire au primit doi frati inchisi pe nedrept timp de 30 de ani

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 21:48
7397 citiri
Ce despagubire au primit doi frati inchisi pe nedrept timp de 30 de ani
Foto: Arhiva/Ziare.com

Dupa 30 de ani de temnita, Henry McCollum spune ca e fericit sa fie in sfarsit liber si ca banii primiti drept compensatie pentru anii de inchisoare facuti pe nedrept ii vor ajuta familia. Fratele sau, Leon Brown, e in spital, din cauza unei boli psihice grave, despre care familia spune ca s-a instalat cand a fost trimis nevinovat la inchisoare.

Acesta nici nu a fost prezent, miercuri, la tribunal, cand un judecator a anuntat ce compensatie va primi el si fratele sau: cate 750.000 de dolari de fiecare.

Cei doi, originari din Carolina de Nord, au fost condamnati in urma cu 30 de ani pentru uciderea unei fetite de 11 ani, informeaza Fox News.

In septembrie anul trecut, au iesit la iveala noi dovezi ADN in cazul violului si uciderii adolescentei Sabrina Buie, dovezi care au aratat ca altcineva este vinovatul. In iunie, cei doi au fost declarati nevinovati.

Avocatul celor doi a anuntat ca banii vor fi pusi intr-un fond si investiti, astfel incat barbatii sa nu fie nevoiti sa munceasca.

Carolina de Nord este unul dintre statele care are legi privitoare la compensatii oferite condamnatilor care se dovedesc a fi nevinovati.

Cu ani in urma, corpul adolescentei a fost gasit intr-un camp, intr-o regiune rurala, alaturi aflandu-se un muc de tigara, o cutie de bere si alte obiecte. Potrivit avocatului fratilor, cei doi, care in acea vreme aveau 19 si, respectiv, 15 ani, au fost cumva obligati sa recunoasca, chiar daca amprentele niciunuia nu se aflau pe obiectele gasite. Nicio proba fizica nu ii lega de crima.

Cat despre adevaratul vinovat, cel ale carui probe ADN se afla pe tigara, acesta este de asemeni incarcerat, pentru o alta crima. El urmeaza sa fie judecat si pentru aceasta crima.

Fratii recent eliberati au mari dificultati in a se adapta vietii in libertate, ambii suferind de stres post-traumatic. Brown a fost spitalizat de cel putin sase ori, pentru probleme ca depresie severa sau halucinatii. Ambii frati au fost hartuiti si atacati in inchisoare, Brown fiind chiar abuzat sexual in mod repetat.

Cum au bagat greselile FBI sute de oameni la inchisoare pe nedrept

Initial, ambii au fost condamnati la inchisoare pe viata. In 1998, s-a decis rejudecarea cazului, McCollum fiind condamnat la moarte, iar fratele sau, gasit vinovat de viol, a primit sentinta pe viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#frati eliberati inchisoare nedrept compensatii, #bani inchisoare nevinovat, #lege compensatii inchisoare nedrept , #America
Comentarii
Poza curechila
curechila
rank 5
Cite 750.000 $, pentru toata tineretea si sanatatea... pierdute ?
Poza CONTESTATARUL
CONTESTATARUL
rank 1