Ce ti se poate intampla cand faci jogging: Treci granita si esti arestat

Luni, 25 Iunie 2018, ora 12:32
5635 citiri
Ce ti se poate intampla cand faci jogging: Treci granita si esti arestat
Foto: Arhiva Pixabay

O tanara de origine franceza a trecut, din greseala, granita din Canada in Statele Unite ale Americii, in timp ce facea jogging, fiind ulterior retinuta de politistii de frontiera timp de doua saptamani.

Cedella Roman, in varsta de 19 ani, se afla in vizita la mama sa, care locuieste in Canada. Tanara a decis intr-o dimineata sa iasa la alergat, pe o plaja in British Columbia, cea mai vestica provincie a Canadei, cunoscuta pentru frumusetea naturii, in dupa-amiaza zilei de 21 mai.

Aceasta a povestit pentru mai multe publicatii cum s-a intamplat totul: s-a strecurat pe un drum mai retras, odata ce mareea a inceput sa isi faca simtita prezenta, apoi s-a oprit sa faca o fotografie peisajului.

Insa, cand a vrut sa se intoarca inapoi, a fost oprita de doi ofiteri ai Politiei de Frontiera care i-au spus ca a intrat ilegal in SUA, mai exact in Blaine, Washington, arata Mirror.co.uk.

"Un ofiter m-a oprit si mi-a spus ca am trecut granita ilegal", a povestit tanara. "I-am spus ca nu am facut-o intentionat si ca nici macar nu intelegeam ce se intampla".

Roman a mai explicat ca nu a vazut niciun semn care marcheaza linia frontierei, ea fiind surprinsa in fapt de camerele de supraveghere din zona.

"Mi-am spus 'ei bine, am trecut granita, dar cred ca imi vor da doar o amenda sau ma trimit inapoi in Canada cu un avertisment'", insa s-a inselat, pentru ca tanara a iesit sa faca jogging fara vreun act de identitate asupra ei, asa ca politstii au arestat-o.

Ea a fost plimbata 200 de kilometri pana la Centrul de Detentie Tacoma Northwest, din cadrul Departamentului de Securitate Interna al SUA.

"M-au dus la centrul lor si m-au pus intr-o masina cu bare. M-au dus in interior si mi-au zis sa-mi dau jos tot ce aveam asupra mea, bijuteriile csi accesoriile. M-au controlat peste tot", a marturisit Roman.

I s-a dat voie sa o contacteze pe mama ei, Christiane Ferne, care a venit imediat la acel centru sa-i aduca pasaportul si actele de studii.

Cu toate acestea, tinerei i s-a spus ca trebuie sa prezinte documentele si la Serviciul Imigrari Canada, pentru a vedea daca i se da voie sa se intoarca in tara, iar pana una alta a fost tinuta in acel centru timp de 2 saptamani.

Mama fetei, care a vizitat-o de cateva ori in unitatea de detentie, a declarat ca nu e deloc corect ce se intampla, in conditiile in care nu exista niciun semn in acea zona care marcheaza linia frontierei.

"E ca o capcana... oricine poate fi prins acolo", a subliniat aceasta.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#tanara alergat trecut ilegal granita, #tanara alergat granita SUA Canada , #America