Cele mai mari scandaluri sexuale prezidentiale din SUA

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 09:05
3762 citiri
Cele mai mari scandaluri sexuale prezidentiale din SUA
Foto: Discovery News

Cele mai mari scandaluri sexuale din istoria americana, care au implicat presedinti ai SUA sau candidati la fotoliul de la Casa Alba, au tinut prima pagina a ziarelor din America. Cel mai mediatizat caz s-a petrecut in anul 1998, cand presedinte in exercitiu era Bill Clinton.

Inca de la inceputul existentei Statelor Unite, au existat zvonuri si presupuneri despre asemenea scandaluri, de la presedintele Thomas Jefferson, pana la candidatii Herman Cain sau John Edwards, potrivit Discovery News.

Campania pentru functia de presedinte reprezinta un drum dificil, mai ales din cauza atentiei mass-mediei, iar atunci cand opinia publica a descoperit un incident sexual, cei implicati resimt efectele acestuia.

In cele ce urmeaza sunt prezentate cinci scandaluri sexuale prezidentiale, pe care Discovery News le-a gasit mai interesante.

1. Bill Clinton

Presedintelui Bill Clinton i se atribuie unul dintre cele mai mari scandaluri sexuale, care a zguduit Casa Alba, in epoca moderna. In 1998, Clinton a fost acuzat ca ar fi avut relatii sexuale cu Monica Lewinsky si Paula Jones.

In cele din urma, presedintele a fost pus sub acuzare, dar nu a fost indepartat din functie.

2. Thomas Jefferson

Thomas Jefferson a fost autorul Declaratiei de Independenta din 1776, al treilea presedinte al Statelor Unite si una dintre cele mai luminate minti ale democratiei americane.

Istoricii spun ca Jefferson ar fi avut mai multi copii cu o servitoare, pe nume Sally Hemings, de la resedinta sa din Monticello, din sud-vestul Washingtonului. Cand scandalul a izbucnit, Jefferson a mai ramas in functie doar un an, iar apoi nu a facut nicio declaratie despre aceasta.

3. Strom Thurmond

Candidatul la presedintia americana, Strom Thurmond, este unul dintre cei mai longevivi membri ai Congresului, servindu-l pana la varsta de 100 de ani. El a candidat la presedintie in anul 1948.

Dupa moartea sa din 2003, s-a descoperit ca el a avut o fiica in afara casatoriei, cu o servitoare afro-americana, Carrie Butler.

4. Gary Hart

Senatorul Gary Hart a fost candidat pentru nominalizarea la presedintie in anul 1988, din partea democratilor. La cateva saptamani dupa ce si-a anuntat candidatura, ziarul Miami Herald a publicat date cum ca modelul Diana Rice a plecat cu Hart la Washington.

La cateva zile, a aparut in presa o fotografie a lui Rice, stand pe genunchii lui Hart. El a renuntat la cursa prezidentiala, dupa o saptamana de la izbucnirea scandalului.

5. Wilbur Mills

Wilbur Mills a fost candidat la presedintie in anul 1972. El a fost o figura importanta in Camera Reprezentantilor din SUA. In 1974, politia l-a descoperit noaptea conducand fara faruri, in stare de ebrietate.

Cand l-a oprit, politia a constatat ca era in masina cu o stripteuza argentiniana, Annabelle Battistella. Mills a demisionat din postul sau abia un an mai tarziu.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#scandal sexual casa alba, #scandaluri sexuale presedinti sua, #cele mai mari scandaluri sexuale, #scandal sexual Bill Clinton , #America