Cetatenii Suverani: Teroristii de care se tem americanii cel mai tare - Documentar

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 20:32
15031 citiri
Cetatenii Suverani: Teroristii de care se tem americanii cel mai tare - Documentar

In acest moment, principalul pericol terorist al Statelor Unite nu il reprezinta extremistii musulmani, ci o subcultura ce se caracterizeaza prin actele de nesupunere si violenta indreptate catre guvernul american, o subcultura mult mai bine cunoscuta sub numele de miscarea Cetatenilor Suverani.

Un grup eterogen, lipsit de o conducere propriu-zisa, Cetatenii Suverani provin din medii sociale, politice si economice diverse, uniti numai de credinta ca ei sunt indivizi care se autoguverneaza.

Ei nu cred ca statul actioneaza in interesul oamenilor si se proclama liberi de controlul sau, renegand pe de-a intregul responsabilitatile pe care un cetatean american obisnuit le are.

Nu recunosc jurisdictia statului si nu se supun legii, reactionand violent cand se simt incoltiti, in ultimii ani trecand la veritabile actiuni de gherila impotriva politistilor si judecatorilor, vazuti ca instrumente de opresiune ale guvernului pe care-l considera ilegitim.

Vanati de Cetatenii Suverani

In 2010, doi politisti din Memphis opresc in trafic o camioneta in timpul unui control de rutina, dar sunt impuscati de sofer si de fiul sau minor. Acestia, la randul lor, sunt omorati de fortele de ordine, dupa o urmarire ce a culminat intr-un violent schimb de focuri.

In 2012, in Louisiana, doi politisti sunt ucisi si doi raniti, in urma unei ambuscade, iar in vara acestui an, intr-un alt caz mediatizat, doi politisti din Las Vegas sunt omorati de Cetatenii Suverani si infasurati intr-un steag Gadsden, un cunoscut simbol al opozitiei contra guvernului. Iar exemplele pot continua.

Mult mai ingrijorator este ca aceste actiuni nu sunt izolate, politistii si alti oficiali ai statului devenind tinte pentru membrii miscarii, care nu se sfiesc sa-i intimideze si in cazurile extreme sa-i elimine.

In Statele Unite a devenit obisnuit ca politistii sa intre in ambuscade dinainte pregatite de Cetatenii Suverani dupa apeluri false la numerele de urgenta. Iar toate aceste atacuri, precum si frecventa lor, au avut un impact major.

In urma unui studiu efectuat la nivel national in august 2014, ofiterii de politie americani i-au nominalizat in unanimitate pe Cetatenii Suverani drept cea mai mare amenintare pentru siguranta lor personala, iar FBI i-a numit principalul pericol terorist al Statelor Unite.

Pentru a inrautati lucrurile, se estimeaza ca numarul lor depaseste 300.000, iar arestarile unor membri proeminenti ai miscarii au relevat ca ei puneau la cale atentate de proportii.

De altfel, cel mai grav atac terorist de dinainte de 11 septembrie, atentatul din Oklahoma impotriva unei cladiri federale, care a ucis in jur de 200 de oameni si a ranit alti 600, a fost planificat cu ajutorul unui membru al Cetatenilor Suverani.

In lupta cu sistemul

Refuzul lor de a recunoaste autoritatea statului are ca rezultat crearea unui comportament infractional ce nu e restrans doar la actele de violenta. Recurg la spalari de bani, fraude bancare, dar si vanzari ilegale de arme pentru a-si spori castigurile, practicand pe scara larga evaziunea fiscala, indreptatiti de ideea ca taxele impuse de un stat pe care-l nu recunosc sunt ilegale.

In acest sens, organizeaza pana si intruniri contra cost cu noii recruti in care sunt invatati cele mai bune metode prin care pot frauda statul. Unul dintre cei mai cunoscuti membri ai Cetatenilor Suverani, James Timothy Turner, a depus la un moment dat o creanta in valoare de 300 de milioane de dolari pe propriul sau nume la Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite.

Chiar si atunci cand sunt prinsi si ajung la tribunal sunt o provocare, obstructionand procedurile, dand in judecata oficialii instantei si punand recompense pe capul lor si al martorilor.

Unii au reusit prin formulare guvernamentale false sa emita mandate de arestare pe numele celor care se ocupau de condamnarea lor, iar cei mai abili se folosesc de erorile inerente unui proces pentru a scapa de sentinta.

Din cauza tuturor acestor lucruri, autoritatile au trebuit sa elaboreze legi speciale incat sa impiedice astfel de abuzuri in instante si au inceput sa acorde o atentie crescanda tacticilor si modului lor de operare.

Dovada e faptul ca pentru prima oara de la atacurile de la 11 septembrie extremistii musulmani nu mai sunt principalul pericol terorist cu care se confrunta Statele Unite, autoritatile dand o atentie sporita acestei miscari interne subversive deosebit de primejdioase si greu de controlat.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cetatenii Suverani Statele Unite, #miscare teroristi americani, #FBI pericol terorist , #America