Clipul zilei: Un american care isi distruge pusca a devenit viral - Cu una mai putin!

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 10:56
3308 citiri
Clipul zilei: Un american care isi distruge pusca a devenit viral - Cu una mai putin!
Foto: captura Facebook/Scott-Dani Pappalardo

Un barbat din statul New York a decis sa isi taie arma pe care o avea deoarece doreste sa se asigure ca nu va fi folosita niciodata intr-un atac armat precum cel de saptamana trecuta de la liceul din Florida, cand 17 elevi au fost impuscati de un adolescent.

Scott Pappalardo s-a filmat, sambata, in timp ce isi taia arma si a postat clipul pe pagina sa de Facebook. Videoclipul a devenit viral avand peste 21 de milioane de vizualizari si peste 385.000 de redistriburi, infomeaza Reuters.

"Acesta nu este raspunsul meu pentru rezolvarea acestei probleme. (...). Vor exista intotdeauna oameni care vor sa ucida si o vor face intr-un fel sau altul. Dar nu o vor face cu aceasta arma. Si sper ca daca cineva vede acest video sa spuna 'Poate voi face si eu la fel'", spune americanul in clipul video postat pe Facebook.

La scurt timp dupa postarea clipul, hastagul #oneless a devenit unul dintre cele mai folosite pe retele de socializare din Statele Unite, atat pe Facebook, cat si pe Twitter.

Mesajul americanului a ajuns si la vedetele de la Hollywood. Justin Bieber, Lady Gaga, Cher, Jennifer Lopez, Kim Kardashian si alte celebritati au luat pozitie dupa atacul din Parkland pentru a solicita un control mai strict al armelor de foc.

George Clooney, Oprah Winfrey si Steven Spielberg au anuntat, marti, ca vor dona cate 500.000 de dolari pentru organizarea evenimentului "Mars pentru vietile noastre" din 24 martie de la Washington care isi propune sa ii determine pe politicienii americani sa impuna un control mai strict asupra vanzarii si folosirii armelor de foc in Statele Unite, scrie Reuters.

"Eu si familia mea vor fi acolo alaturi de aceasta incredibila generatie de tineri veniti din toata tara si, in numele copiilor nostri Ella si Alexander, vom face o donatie de 500.000 de dolari pentru a ajuta la finantarea acestui eveniment capital. Viata copiilor mei depinde de acest mars", a declarat Clooney.

La scurt timp, Oprah Winfrey si Steven Spielberg au anuntat ca vor urma exemplul lui Clooney si ca vor dona si ei cate 500.000 de dolari. "Acesti tineri imi amintesc de cei de Freedom Riders din anii '60 care spuneau ca s-au saturat si ca vocile lor vor fi auzite"

Marti seara, presedintele Trump a semnat un memorandum prin care solicita interzicerea mecanismelor tip "bump stock". "Am semnat o directiva in care am solicitat Departamentului de Justitie sa propuna reglementari, pentru a interzice toate mecanismele care transforma arme legale in pusti automate. Aceste texte urmeaza sa fie definitivate in viitorul apropiat", a declarat Donald Trump cu prilejul unei ceremonii de acordare a unor distinctii la Casa Alba.

C.S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Florida atac armat, #atac armat liceu Florida, #criminal liceu Florida , #America