Congresmanul Michael Turner: SUA se gandesc la modificarea vizelor pentru Romania

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 16:00
3894 citiri
Congresmanul Michael Turner: SUA se gandesc la modificarea vizelor pentru Romania
Foto: Arhiva

Congresmanul republican Michael Turner sustine ca Romania este este unul dintre exemplele care au determinat Washingtonul sa se gandeasca la modificarea regulilor pentru acordarea vizelor.

"Este o discutie in curs in Statele Unite si un proces in derulare despre cum am putea modifica sistemul. Dar, cu siguranta Romania este unul dintre exemplele care ne determina sa spunem ca este un subiect care trebuie revizuit", a afirmat Turner, in cadrul unui interviu acordat Mediafax.

Michael Turner este, printre altele, si lider al Caucus-ului (grupului de prietenie) "Romania" din Camera Reprezentantilor, for pe care il descrie ca pe o "oportunitate extraordinara" de exprimare a aprecierii fata de relatia strategica romano-americana.

Aflat la Bucuresti, pentru a participa la reuniunea Adunarii Parlamentare a NATO, oficialul american a precizat ca "caucus-ul 'Romania' este o oportunitate pentru membrii Camerei Reprezentantilor de a veni laolalta intr-un context bipartzan - deci indiferent daca este vorba de democrati sau republicani - si de a-si exprima apreciarea pentru relatia strategica speciala care exista intre Statele Unite si Romania".

In ceea ce priveste scutul antiracheta, subiect abordat cu predilectie la reuniunea NATO de la Bucuresti, Turner spune ca acordul privind scutul, semnat recent de Romania si SUA, este un document "extraordinar de important", care pune bazele unei cooperari militare adecvate amenintarilor viitorului.

"Acordul privind apararea antiracheta este unul extraordinar de important. El nu presupune doar faptul ca avem o relatie strategica intre Romania si SUA si ca vom coopera bilateral militar. Este de asemenea vorba si despre a vedea care sunt amenintarile militare ale viitorului si care este modalitatea de cooperare bilaterala, pentru a raspunde acestor amenintari", a afirmat congresmanul republican.

Michael Turner este pentru a doua oara in Romania si si-a format deja o parere clara despre tara noastra: "Este o tara minunata".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vize America, #Michael Turner interviu, #scut antiracheta reuniune nato , #America