Adevarul despre musulmanii din America

Autor: Ana Ilie
Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 11:10
12087 citiri
Adevarul despre musulmanii din America
Foto: Hepta.ro

Studiile si sondajele de opinie din ultimii ani demonstreaza ca musulmanii sunt perceputi in America diferit fata de cum se banuieste, in pofida politicienilor care bat moneda pe interzicerea intrarii lor in tara.

Din multe puncte de vedere sunt similari americanilor majoritari si nu in putine ocazii au avut un rol cheie in gasirea de catre fortele de ordine a suspectilor de terorism din SUA, scrie CNN sub titlul "Adevarul despre musulmanii din America".

Donald Trump vrea sa interzica total accesul musulmanilor in Statele Unite

Realitatea musulmanilor din America zdrobeste stereotipurile, scrie sursa citata.

Sunt o minuscula parte din intreaga populatie americana

Datele sunt dificil de obtinut, deoarece autoritatile nu colecteaza informatii privind religia. Insa teama de o invazie a musulmanilor este nejustificata. Potrivit unor estimari, musulmanii reprezinta mai putin de 1% din populatia adulta a SUA. Pana in 2050, numarul lor va creste pana la 2,1%. Din totalul populatiei musulmane din America, 63% sunt imigranti.

Sunt mai bine educati decat majoritatea americanilor

Musulmanii din America au al doilea cel mai ridicat nivel de educatie printre principalele grupuri religioase din tara, fiind depasiti doar de evrei. Si o mai mare proportie dintre musulmani are licenta, comparativ cu populatia SUA.

Donald Trump nu mai vrea sa vada picior de musulman in SUA. Reactia Casei Albe

Au o egalitate de gen mai ridicata

Masacru cu 14 morti, in California: Statul Islamic sustine ca atacatorii erau adepti ai jihadistilor

Desi in multe parti ale lumii musulmane femeile au statut inferior barbatilor, nu la fel se intampla cu musulmanii din America. 90% dintre musulmanii americani sunt de acord ca femeile ar trebui sa poata munci in afara casei. Femeile musulmane din America au mai multe diplome de absolvire a colegiului si studiilor post-universitare decat barbatii musulmani.

Sunt in America de la nasterea natiunii

Istoricii estimeaza ca un sfert pana la o treime din africanii adusi in Statele Unite ca sclavi erau musulmani. Majoritatea au fost convertiti fortat la crestinism.

Nu sunt grupati numai in marile orase

Musulmanii americani traiesc in localitati de toate dimensiunile in SUA. Prima moschee construita in America a fost ridicata in Ross, Dakota de Nord, in 1929.

Sunt la fel de religiosi ca si crestinii

Promisiunea lui Obama: Vom distruge gruparea Statul Islamic (Video)

Perceptia generala despre musulmani este corecta din acest punct de vedere: musulmanii sunt foarte religiosi. Aproape jumatate sustin ca participa saptamanal la rugaciunile de vineri.

Insa nu sunt la fel de indoctrinati pe cum se crede

Se vorbeste mult despre musulmanii fundamentalisti si interpretarea lor stricta a Coranului. Insa majoritatea musulmanilor americani crede ca invataturile islamului pot fi interpretate diferit si ca multe religii diferite pot conduce la viata eterna.

Au existat musulmani implicati in acte de terorism

Finantarea islamica, intre atentatele de la Paris si extinderea in Occident

Din 11 septembrie 2001 pana la sfarsitul lui 2014, 109 musulmani americani au planuit atacuri impotriva unor tinte din SUA. In aceeasi perioada, actele teroriste comise de musulmanii americani au provocat 50 de victime. Comparativ, doar anul trecut, atacurile armate comise de americani au facut 136 de victime.

Musulmanii americani s-au pronuntat impotriva terorismului

Musulmanii americani au condamnat atacurile teroriste din SUA si din lume. Mai mult, un studiu al Universitatii Duke releva ca mai multi suspecti de terorism au fost semnalati autoritatilor de catre comunitatea musulmanilor americani decat au fost gasiti prin intermediul investigatiilor oficiale. Jumatate din musulmanii din SUA considera ca liderii lor religiosi nu se pronunta suficient de mult impotriva extremismului islamic.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#musulmani america perceptie, #musulmani America terorism , #America