De ce se tem cu adevarat americanii. Nu e Ebola, nu e terorismul. Este...

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 12:47
6673 citiri
De ce se tem cu adevarat americanii. Nu e Ebola, nu e terorismul. Este...
Foto: rock.genius.com

Un studiu privind temerile americanilor de azi a descoperit ca cea mai mare frica nu este terorismul musulman, imperialismul rusesc sau Ebola, ci plimbatul pe intuneric, singuri.

Astfel, studiul realizat de Chapman University pe 1.500 de americani reprezentativi a stabilit ca acestia se tem de urmatoarele lucruri, in aceasta ordine: sa se plimbe singuri noaptea, sa devina victimele unui furt de identitate, se gandesc la siguranta online, nu vor sa fie victima unui atentator care sa traga cu arma in multime. Si le mai este frica sa vorbeasca in public, scrie science20.com.

"Initial am dorit sa folosim aceste informatii pentru ca, an de an, sa ne dam seama, prin comparatie, care temeri cresc si care scad", a declarat Christopher Bader, seful echipei de intervievatori.

Studiul a realizat si topul celor 5 lucruri de care americanii sunt preocupati sau ingrijorati, si anume: sa nu le fie furata identitatea pe Internet, faptul ca activitatea de pe Internet este supravegheata de marile corporatii, o posibila pana de bani in viitor, supravegherea Internetului de catre guvern si imbolnavirea.

Studiul a urmarit si parerea americanilor despre infractiuni, iar concluziile la care au ajuns cercetatorii sunt surprinzatoare.

"Ceea ce am descoperit atunci cand am intrebat in legatura cu fricile fata de diferite infractiuni e ca majoritatea americanilor nu numai se tem de lucruri precum rapirea copiilor, bandele violente sau agresiunile sexuale, dar ei cred si ca aceste infractiuni au crescut in ultimii 20 de ani", a declarat Edward Day, cel care a condus aceasta sectiune de cercetare.

"Insa cand ne-am uitat la datele statistice ale FBI si ale politiei, am descoperit ca de fapt numarul de infractiuni a scazut in ultimii 20 de ani. Deseori oamenii au raspuns intepat cand am incercat sa le spunem ca de fapt rata infractionalitatii a coborat", a spus Day.

In ciuda evidentei contrariului, americanii nu cred ca SUA au devenit un loc mai sigur.

In legatura cu temerile privind dezastrele naturale, americanii se tem de urmatoarele cinci nenorociri, in aceasta ordine: de tornade si uragane, de cutremure, de inundatii, de o epidemie uriasa si de caderea curentului electric.

Cercetatorii au incercat sa determine si care sunt factorii care sunt asociati cu fricile oamenilor, descoperind ca persoanele cu o educatie scazuta si care se uita mult la televizor au tendinta de a dezvolta cele mai mari si mai multe temeri.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#SUA temeri frici americani, #SUA cele mai mari frici, #SUA teama plimbat noaptea , #America