Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Declaratie socanta a unui fost senator american: SUA ar trebui sa-l spanzure pe Edward Snowden

Marti, 21 Iulie 2015, ora 19:56
6242 citiri
Declaratie socanta a unui fost senator american: SUA ar trebui sa-l spanzure pe Edward Snowden
Foto: Hepta.ro

Statele Unite ar trebui sa-l spanzure pe Edward Snowden dupa ce va ajunge in custodia autoritatilor americane, sustine un fost lider republican din Comisia de Securitate a Senatului SUA, relateaza site-ul publicatiei The Hill.

Saxby Chambliss, fost vicepresedinte al Comisiei de Securitate a Senatului SUA ce si-a dat demisia din Congresul SUA anul trecut, este de parere ca Edward Snowden, fostul angajat al CIA si NSA, ar trebui spanzurat in public.

"Trebuie sa-l spanzuram in fata tribunalului de indata ce punem mana pe el", a declarat fostul senator Saxby Chambliss in timpul unui discurs sustinut la Universitatea din Georgia in cursul acestei luni.

"Sper ca nimeni nu-l simpatizeaza", le-a spus el studentilor de la Terry College of Business.

Comentariile facute de Chambliss reflecta animozitatea pe care politicieni conservatori din cadrul Congresului si Administratiei SUA o manifesta fata de Edward Snowden, care se afla in Rusia de doi ani pentru a evita sa fie judecat pentru acuzatiile de spionaj aduse de SUA.

Oficialii federali au declarat ca dezvaluirile lui Snowden despre scopurile operatiunilor de spionaj ale NSA si ale altor agentii au pus in pericol vietile cetatenilor americani si au permis extremistilor straini sa-si ascunda locatia pentru a nu fi depistati.

Edward Snowden este pregatit sa se intoarca in SUA, dar pune conditii

Remarcile lui Chambliss vin in contextul furtului de date apartinand a 22 de milioane de oameni, date detinute de Oficiul de Management al Personalului. Informatiile furate sunt mine de aur pentru hackeri, afirma oficiali guvernamentali americani.

"La fel ca in cazul lui Snowden, vom pierde vietile cetatenilor americani ca urmare a acestei scindari", a afirmat Chambliss.

"Chinezii detin acum informatii despre toti cetatenii (americani - n.red.) care au folosit cecuri in ultimii 20 de ani", a precizat acesta.

Administratia prezidentiala a SUA nu a acuzat in mod direct China pentru furtul de informatii detinute de Oficiul de Management al Personalului, cu toate ca agentiile de spionaj considera China "principalul suspect".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Edward Snowden spanzurat SUA, #Edward Snowden spanzurat fost senator, #Edward Snowden NSA , #America
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
La rusi tradatorii de genul lui Snowden
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1