Discutie incredibila la nivel inalt - Nuland injura Uniunea Europeana, SUA isi prezinta scuzele (Video)

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 08:46
9659 citiri
Discutie incredibila la nivel inalt - Nuland injura Uniunea Europeana, SUA isi prezinta scuzele (Video)

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, a facut, intr-o discutie cu ambasadorul SUA la Kiev pe tema modului de gestionare a crizei din Ucraina, afirmatii mai putin diplomatice referitoare la Uniunea Europeana.

Intr-o inregistrare audio postata pe Youtube, se aude o voce care ii este atribuita lui Nuland spunand "Fuck the EU", scrie Global Post.

In conversatia telefonica de patru minute, Nuland discuta cu ambasadorul Statelor Unite in Ucraina, Geoffrey Pyatt. Inregistrarea a fost postata pe Youtube si distribuita masiv pe retelele de socializare.

Nuland si Pyatt vorbesc despre strategiile care ar trebui adoptate fata de opozitia din Ucraina si liderii acesteia, Vitali Kliciko, Arseni Iateniuk si Oleg Tiagnibok, moment in care asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia injura UE.

"Nu cred ca Kliciko ar trebui sa faca parte din guvern. Nu cred ca este necesar si nu mi se pare o idee buna. Si, stii tu, la naiba cu UE", sustine Nuland, care este de altfel si cel mai inalt reprezentant al Departamentului de stat pentru continentul european. Ambasadorul o sustine. "Exact", ar fi replicat Pyatt.

Reactia SUA

Nu este momentan clar cum a fost facuta inregistrarea convorbirii. Initial, Departamentul de Stat nu a facut vreun comentariu in legatura cu acest subiect. Ulterior, Jay Carney, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA, a scris un mesaj pe Twitter. "Faptul ca inregistrarea a fost difuzata de Guvernul rus spune ceva despre rolul Rusiei".

La scurt timp, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jen Psaki, a venit cu precizari. Acesta nu a negat autenticitatea inregistrarii, mentionand ca "Nuland se afla contact cu omologii sai din UE si, bineinteles, si-a cerut scuze", relateaza The Guardian.

Jen Psaki a dat asigurari ca nu are "detalii din surse independente cu privire la originea inregistrarii de pe YouTube". Ea nu a acuzat direct Rusia ca ar fi responsabila de scurgerea de informatii si ca ar fi responsabila de inregistarea unei convorbiri private intre doi diplomati, insa a acuzat Guvernul ca a redistribuit postarea pe Twitter, apreciind ca metodele Rusiei "au ajuns foarte jos".

Nuland se afla intr-o vizita la Kiev, fiind implicata in gasirea unor solutii privind criza dintre puterea si opozitia din Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nuland injura UE, #scandal diplomatic Nuland Ue, #Nuland fuck UE , #America