Dronele americane cad ca mustele: Inca una s-a prabusit, in Seychelles

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 15:03
5135 citiri
Dronele americane cad ca mustele: Inca una s-a prabusit, in Seychelles
Foto: Washington Post

Dronele americanilor cad ca mustele, in ultima perioada. De data aceasta, un astfel de aparat al Statelor Unite a cazut in insulele Seychelles.

O drona a Air Force s-a prabusit in insulele Seychelles, din largul coastelor Africii, in timpul manevrelor de aterizare, a declarat un purtator de cuvant al armatei americane, pentru CNN.

Nu au fost raportate victime, dupa prabusirea avionului MQ-9 Reaper, pe Aeroportul International din Seychelles, de pe insula Mahe. Deocamdata nu se stie cauza accidentului, iar o ancheta este in desfasurare. Drona nu era armata si se afla intr-o misiune de rutina.

Armata americana a colaborat cu autoritatile din Seychelles, pentru a curata resturile avionului, iar pista a fost redeschisa traficului.

Mai multe nave aeriene militare ale SUA se afla in regiune si asigura securitatea in zona, inclusiv supravegherea maritima, contraterorismul sau combaterea pirateriei.

SUA au folosit dronele, in acest an, pentru misiuni in Libia, Yemen sau Somalia. In prezent, zboruri de supraveghere sunt efectuate pornind de la baza militara americana din Etiopia.

Aparatele de tipul celui cazut in Seychelles au o raza de actiune de aproape 1.700 de kilometri si pot atinge parti din Somalia, in estul Africii, sau chiar din Yemen, in sudul Peninsulei Arabice, pentru a combate militantii al-Qaida.

Seychelles este o tara africana insulara din Oceanul Indian, formata din peste 100 de insule, la nord de Madagascar si la aproape 1.500 kilometri in estul Africii. Are o suprafata de doar 455 de kilometri patrati si 80.000 de locuitori. Tara gazduieste drone americane inca din septembrie 2009.

Oficialii americani au declarat ca acest incident nu are legatura cu cel in urma caruia o alta drona de supraveghere a Statelor Unite s-a prabusit in Iran, dupa ce a fost doborata de armata iraniana. Modelul care a cazut in Seychelles este mai putin sofisticat si avansat.

SUA, catre Iran: Dati-ne drona inapoi!

Iranul a pretins ca a doborat drona americana, pe 4 decembrie. Desi, initial, negase o asemenea informatie, armata SUA a recunoscut incidentul, iar presedintele Barack Obama a facut un apel catre Teheran, pentru returnarea aeronavei capturate pe 4 decembrie, asteptand sa vada cum vor raspunde iranienii.

Anuntul liderului de la Washington vine dupa ce, saptamana trecuta, armata americana a declarat ca nu crede ca Teheranul ar putea detine tehnologia sa realizeze o astfel de interceptare.

Iranul sfideaza - a prezentat imagini cu drona americana doborata (Video)

Iranul a anuntat capturarea dronei americane, un avion de tip RQ-170 Sentinel, fara pilot, pe 4 decembrie. Aeronava se afla in spatiul aerian iranian. Se crede ca aparatul patrunsese in Iran pentru a survola instalatiile nucleare ale tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#drona americana, #drona SUA prabusita Seychelles, #drona americana prabusita, #drona SUA Iran Seychelles , #America
Comentarii
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5
asta nu inseamna ca sunt proaste ci, ca sunt multe