Expert american: Numarul deceselor de COVID-19 ar putea creste la 200.000

Luni, 30 Martie 2020, ora 08:26
3446 citiri
Expert american: Numarul deceselor de COVID-19 ar putea creste la 200.000
Foto: Arhiva Pixabay

Numarul deceselor provocate de coronavirus din Statele Unite ar putea ajunge la 200.000, a avertizat cel mai important expert guvernamental in domeniul bolilor infectioase, in timp ce New York, New Orleans si alte orase majore au facut apel pentru mai multe materiale medicale.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase, a estimat intr-un interviu acordat CNN ca pandemia ar putea provoca intre 100.000 si 200.000 de decese in Statele Unite.

Incepand din 2010, gripa a ucis intre 12.000 si 61.000 de americani pe an, conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA. Pandemia de gripa din 1918-1937 a ucis 675.000 de oameni in Statele Unite.

Numarul de decese provocate de coronavirus in SUA a ajuns duminica la 2.300, dupa ce sambata decesele s-au dublat fata de nivelul consemnat cu doua zile inainte. Statele Unite au inregistrat pana acum peste 130.000 de cazuri de COVID-19, boala provocata de virus, numarul fiind cel mai mare din lume.

Statul New York a raportat, duminica, un total de aproape 60.000 de cazuri si 965 de decese, numarul deceselor crescand cu 237 in ultimele 24 de ore, o persoana murind la fiecare sase minute. Numarul pacientilor spitalizati incetineste, dublandu-se la fiecare sase zile in loc de fiecare patru, a spus guvernatorul Andrew Cuomo.

Florida a raportat inca 200 de cazuri, dar niciun deces nou, fata de cele 56 existente.

Guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, unde are loc una dintre cele mai rapide cresteri a numarului de infectii cu coronavirus, in special in comitatul care include Detroit, a spus ca epidemia este "ca o lovitura in plex".

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre criza COVID-19 in Romania si in lume

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat la CNN ca orasul va avea nevoie de cateva sute de ventilatoare in cateva zile si de mult mai multe masti, halate si alte consumabile, pana pe 5 aprilie.

Trump nu mai inchide New York-ul, dupa ce guvernatorul statului l-a avertizat ca "ar fi o declaratie de razboi"

New Orleans va ramane fara ventilatoare in jurul datei de 4 aprilie, iar oficialii din Louisiana inca nu stiu daca vor primi ventilatoare din stocul national, a spus guvernatorul.

Louisiana a incercat sa comande 12.000 de ventilatoare de la furnizori comerciali si a primit 192, a declarat guvernatorul John Bel Edwards pentru CBC.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#morti coronavirus SUA , #America