Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fara vize pentru romanii care vor sa mearga in SUA? Ce spune ambasadorul american (Video)

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 18:17
13981 citiri
Fara vize pentru romanii care vor sa mearga in SUA? Ce spune ambasadorul american (Video)
Foto: Facebook/Ambasada SUA in Romania

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, in privinta eliminarii vizelor pentru cetatenii romani, ca este "un subiect complicat", adaugand insa ca "Romania merge in directia buna" in ceea ce priveste reducerea numarului aplicantilor carora li se refuza viza.

Intrebat, miercuri, la Alba Iulia, de jurnalisti, cand ar putea romanii sa calatoreasca in SUA fara vize, Hans Klemm a raspuns ca acesta este "un subiect complicat", precizand ca eliminarea vizelor se va putea face in doua moduri: "prin indeplinirea conditiilor de catre tara noastra sau prin schimbarea legislatiei americane in acest domeniu".

Nou ambasador al SUA la Bucuresti: Vizele, din nou un subiect fierbinte (Foto)

"Acesta este un subiect complicat. Dar ceea ce as vrea sa spun este ca administratia Obama a lucrat cu Congresul SUA pentru a schimba legea. Daca se va schimba va permite romanilor si altor cetateni din tari din Europa de Est sa beneficieze de Visa Waiver Program (programul de vize al SUA - n. red.) ", a spus Hans Klemm.

Potrivit diplomatului american, la fel ca si in alte tari, imigratia este "un subiect foarte sensibil" in Statele Unite, iar acest lucru ar putea fi cauza pentru care Congresul nu adopta rapid schimbarea legislatiei.

Hans Klemm a mai spus ca, in ceea ce priveste indeplinirea conditiilor pentru eliminarea vizelor pentru cetatenii romani, "Romania merge in directia buna", desi mai are criterii de atins cum ar fi, spre exemplu, reducerea numarului aplicantilor carora li se refuza in prezent viza.

"Numarul aplicantilor carora li se refuza viza trebuie sa ajunga la un anumit nivel. Romania merge in directia buna, insa nu a ajuns inca la acel nivel, nu a ajuns sa indeplineasca conditiile impuse. Poate este nevoie de putin mai mult timp, dar, repet, Romania merge in directia buna", a precizat Klemm.

Aproximativ 42.000 de romani au solicitat, in anul fiscal 2014, viza temporara turistica sau de business in Statele Unite ale Americii, iar numarul celor respinsi a scazut la sub 10 la suta, declara, in luna aprilie 2015, consulul general al Ambasadei SUA la Bucuresti, Henry Leighton.

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a facut, miercuri, o vizita personala de informare la Alba Iulia, unde a avut intalniri cu reprezentantii administratiei locale.

Diplomatul a avut o intalnire cu primarul Mircea Hava la sediul Primariei Alba Iulia, dupa care a asistat la ceremonialul de schimbare a Garzii Cetatii si apoi a vizitat mai multe obiective din Cetatea Alba Carolina.

La finalul vizitei, Hans Klemm a afirmat ca Alba Iulia este un oras "curat" si ca, din punctul sau de vedere, este o destinatie foarte atractiva pentru cetatenii romani si europeni, dar poate fi si pentru cetatenii americani dornici sa afle lucruri despre Transilvania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vize Romania SUA, #Hans Klemm vize Romania , #America