Flagrant inedit in SUA: o femeie, retinuta pentru vanzarea de roca selenara

Sambata, 21 Mai 2011, ora 23:30
3355 citiri
Flagrant inedit in SUA: o femeie, retinuta pentru vanzarea de roca selenara
guliver photos

In statul american California a fost retinuta o femeie care a incercat sa vanda bucati de roca aduse de pe Luna, contra unei sume de 1,7 milioane de dolari.

Bucatile de roca maronie, aduse de pe Luna, se considera a fi parte a bogatiei nationale a SUA, iar vanzarea lor este interzisa, dar pe piata neagra pretul lor poate ajunge la cateva milioane de dolari, a anuntat NASA, potrivit Associated Press.

Astfel de exemplare pietrificate au fost daruite de fostul presedinte american Richard Nixon tuturor statelor americane si altor 136 de state din lume.

fiecaruia dintre cele 136 state americane de catre fostul presedinte al SUA, Richard Nixon. Si alte state ale lumii au primit din partea administratiei americane astfel de cadouri.

Angajati ai NASA, sustinuti de fortele locale de politie, au retinut-o pe femeie joi, in momentul cand aceasta s-a intalnit cu un agent sub acoperire al institutiei spatiale intr-un restaurant din Lake Elsinor, Riverside. Agentii au arestat-o cand cei doi negociau pretul, iar femeia ii arata interlocutorului bucata de roca selenara.

"Noi nu stim daca, intr-adevar, este vorba de material selenar", a declarat Gail Robinson, vice-inspector general al NASA. Agentia Spatiala Nord Americana va efectua investigatii pentru a stabili daca materialul este autentic.

Femeia, a carei identitate este necunoscuta, nu este arestata si impotriva ei nu au fost formulate acuzatii. Nu se stie cum a intrat in posesia bucatii de roca selenara si nici cum a picat in vizorul NASA.

In jur de 2.200 de mostre selenare, bucati de roca muntoasa, pietre, praf si nisip, au fost aduse pe Pamant de expeditiile spatiale Apollo intre anii 1969 si 1972. In 2009, Muzeul National Geologic al Olandei a anuntat ca una dintre bucatile selenare de care dispune este falsa, iar in 1998 Honduras a reusit sa recupereze, in urma unei operatiuni NASA, bucata de roca daruita statului de Nixon, pe care un colectionar din Miami era dispus sa ofere 5 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femeie retinuta roca selenara, #vanzare roca Luna SUA, #vanzare bucati Luna , #America