Fost congresman american, implicat in campania lui Obama, condamnat la inchisoare

Miercuri, 14 August 2013, ora 23:40
2286 citiri
Fost congresman american, implicat in campania lui Obama, condamnat la inchisoare

Jesse L. Jackson Jr., fiul unui fost candidat la prezidentialele SUA, Jesse Jackson, fost congresman, democrat implicat in campania electorala a lui Obama, activist pentru drepturile civile, a fost condamnat la 2,5 ani de inchisoare, miercuri, pentru ca a folosit sute de mii de dolari din fondurile de campanie pentru a-si finanta un stil de viata extravagant timp de mai multi ani.

La aflarea sentintei, Jackson a declarat ca greseala ii apartine, ca nu putea gresi mai mult nereusind sa separe viata personala de activitatea politica, relateaza Washington Post.

Case renovate din fonduri de campanie, cine luxoase, excursii, blanuri si un ceas Rolex

In varsta de 48 de ani, acesta a pledat vinovat, in februarie, la fel si sotia sa, Sandra Stevens Jackson, recunoscand ca au folosit circa 750.000 de dolari din fondurile de campanie pentru achizitionarea unui ceas Rolex placat cu aur, pentru haine de blana, taxe scolare si excursii in Costco.

In plus, sotii Jackson au admis ca din august 2005 au folosit din fondurile de campanie inclusiv pentru a plati o cina de 466 de dolari la restaurantul hotelului Mandarin Oriental, ca au cumparat de 10.000 de dolari plasme si DVD playere sau ca si-au finantat drumurile la Disney World. In plus, au cumparat electrocasnice pentru casa lor din Chicago, printre care un frigider, si si-au renovat locuinta de langa Dupont Circle.

Castiguri de 350.000 de dolari pe an

"Am gresit si nu dau vina pe nimeni", a declarat el. Comportamentul sau si al sotiei sunt asupru judecate mai ales in conditiile in care cei doi aveau resurse financiare suficiente, puncteaza publicatia - castigand numai in 2011 350.000 de dolari pe an.

In afara celor 2,5 ani de inchisoare, fostul congresman a primit si 500 de ore de munca in folosul comunitatii.

Initial, se ceruse o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru Jackson, insa avocatii au incercat sa obtina o pedeapsa mai mica, amintind ca fostul politician sufera de tulburare bipolara, tratandu-se si pentru depresie la un moment dat. In plus, o sentinta lunga ar fi "devastatoare" asupra celor doi copii ai cuplului, de 13 si, respectiv, 9 ani.

"Caderea publica din gratii deja a facut un exemplu din el, avertizand alti politicieni si oficiali alesi in ceea ce priveste pericolele de a folosi in uz personal fondurile de campanie", a declarat avocatul lui Jackson.

Parintii fostului congresman au trimis scrisori judecatorului, spunand ca fiul lor a suferit o operatie in 2004, care sa-l ajute sa slabeasca, moment in care si comportamentul i s-a schimbat, sau ca, crescand in umbra tatalui sau, a simtit nevoia de a iesi cu orice pret in evidenta, pentru a-si multumi parintii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fost congresman american inchisoare, #Jesse L Jackson Jr inchisoare, #Jesse L Jackson Jr condamnat, #fost congresman american condamnat, #congresman fonduri campanie Obama inchisoare , #America