Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ger polar in SUA, unde va fi mai frig ca-n Antarctica: In unele zone se vor resimti -56 de grade Celsius (Foto&Video)

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, ora 11:56
9797 citiri
Ger polar in SUA, unde va fi mai frig ca-n Antarctica: In unele zone se vor resimti -56 de grade Celsius (Foto&Video)
Foto: captura video Twitter/@MSPPIO_NW

Autoritatile din centrul Statelor Unite ale Americii sunt in alerta dupa ce meteorologii au emis avertizari de ger naprasnic.

In unele zone vor fi resimtite si -56 de grade Celsius, iar specialistii avertizeaza ca astfel de temperaturi pot provoca degeraturi in doar cateva minute.

Potrivit CNN, in Chicago, unde a nins deja foarte mult, va fi mai frig decat in Antarctica in aceasta saptamana.

Serviciul postal american a anuntat, marti seara, pe Facebook, ca din cauza conditiilor meteo livrarile vor fi suspendate in anumite zone.

Regiunile si statele afectate sunt: Illinois, Iowa, Minnesota, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wisconsin, anumite zone din Kansas, Missouri, Montana si Nebraska.

Minus 56 de grade resimtite in Minnesota

In Minnesota, vantul va face ca temperatura resimtita sa se apropie de -56 de grade Celsius, au avertizat meteorologii.

"Acestea sunt conditii FOARTE PERICULOASE si pot duce la degeraturi pe pielea expusa in doar cinci minute", a avertizat Serviciul National de Meteorologie din apropierea oraselor Minneapolis si St. Paul (statul Minnesota) . "Cel mai indicat este sa petreceti cat mai putin timp posibil afara".

Mii de zboruri anulate

Vremea rea afecteaza si traficul aerian. Peste 2.700 de zboruri interne au fost anulate marti si miercuri, inclusiv peste 1.550 operate de pe aeroporturile din Chicago.

In Chicago se vor inregistra temperaturi negative record: miercuri dimineata termometrele vor indica -32 de grade Celsius, iar in timpul zilei vor fi -26 de grade.

Comparativ, in Ghetarul Priestley din Antarctica, miercuri, temperatura maxima va fi de -14 grade Celsius, iar minima de -21 de grade.

Meteorologul Dave Hennen sustine ca Chicago va fi "epicentrul unui frig extrem".

Ger si in Dakota de Nord

Seriful Andy Schneider din orasul Grand Forks (Dakota de Nord) a explicat ca mai multe afaceri locale au fost inchise, iar doar cateva supermarketuri si benzinarii au ramas deschise in zona.

Dar daca oamenii au nevoie, de exemplu, sa isi cumpere paine sau lapte, Schneider ii avertizeaza sa se imbrace extrem de gros: "In caz contrar, nu sunt in siguranta afara".

In plus, vehiculele grele, precum camioanele de gunoi, raman blocate in zapada. "Combustibilul lor ingheata, iar motoarele nu pornesc", explica seriful.

In plus, nici in Dakota nu mai zboara avioanele. Majoritatea nu pot decola din cauza vantului puternic, care face ca temperatura resimtita sa se apropie de -52 de grade. Termometrele vor indica o temperatura de -32 de grade, insa rafalele de vant vor inregistra 71 km/ora.

Cel putin 3 morti

Pana acum, cel putin 3 oameni au murit in Statele Unite, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Un barbat de 55 de ani a fost gasit mort in garajul casei sale din Milwaukee. Omul s-ar fi prabusit dupa ce a incercat sa curete cu o lopata zapada din fata casei.

Un alt tanar, de 22 de ani din Rochester, a fost gasit mort in fata casei sale de o ruda. El nu a putut sa intre in casa, pentru ca nu avea cheile la el.

Iar in Illinois un om a murit intr-un accident rutier provocat de vremea severa.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#ger frig SUA, #temperaturi negative record SUA, #val frig polar SUA , #America